Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Florin Roman: ”După un ministru Genunche și după un ministru Pamblică, am văzut la IȘJ Alba un inspector general Lăcat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL Florin Roman și-a prezentat, vineri, opinia privind explicațiile pe care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba le-a dat referitor la posibilitatea închiderii a zeci de unități de învățământ în anul școlar 2018 – 2019. El nu a uitat să ”amendeze” greșelile de citire sau exprimare ale inspectorullui școlar general Marcela Dărămuș, spunând că de acum înainte o va numi ”inspectorul lăcat”.

Șeful IȘJ Alba a răspuns public, joi, după mai bine de 2 săptămâni, la acuzațiile deputatului liberal care a declarat de mai multe ori că în județul Alba și la nivel național vor fi închise școli în urma măsurilor luate de Guvernul PSD.

”Îmi este foarte greu să răspund în tonul domnului deputat, în același registru specific, unde vulgaritatea și agresivitatea limbajului nu mă reprezintă. Iar în probleme de învățământ, cred că domnul deputat rătăcește uneori cu disperare, din cauza necunoașterii acestui domeniu extrem de important. Țin să reamintesc că paradoxalul cost standard per elev a fost marea inovație în învățământ adusă de ministrul liberal Funeriu, care a uitat total de particularitățile sistemului de educație românesc, lăsând astfel o adevărată piatră de moară în cârca Guvernelor următoare. Iar tot pentru reîmprospătarea opiniei publice trebuie să știți că cele mai importante restructurări în învățământul din județul Alba s-au făcut în timpul guvernării liberale, fără niciun argument de logică didactică sau socială, desființându-se câteva sute de posturi, unități de învățământ, punându-se lăcatul pe câteva școli și grădinițe, mai ales în mediul rural. Asigur întreg personalul din toate unitățile de învățământ că IȘJ Alba nu încalcă legea și că orice abuz trebuie să fie adus la cunoștința conducerii, în cel mai scurt timp posibil”, a spus Marcela Dărămuș (VIDEO mai jos)

YouTube video

”Am văzut că după 16 zile calendaristice, doamna inspector general Dărămuș, pe care de astăzi o s-o numesc ”lăcat” – am văzut și eu conferința de presă a doamnei și am văzut că așa se exprimă: ”lăcat”, după un ministru ”Genunche”, după un ministru ”Pamblică”, am văzut la Inspectoratul Școlar Alba pe inspectorul general ”Lăcat”. (…) Mă bucur că după 16 zile a fost totuși în stare să vină cu niște răspunsuri. Eu spun că este o lipsă totală de respect față de cadrele didactice, față de părinți și doamna ”Lăcat” nu a înțeles că nu trebuie să-mi dea mie un răspuns, ea trebuie să dea un răspuns cetățenilor județului Alba, cetățeni care-i plătesc doamnei ”Lăcat” salariul, secretara, mașina și ce mai are…”, a spus Roman. Totodată, deputatul a declarat că inspectorul general evită, în continuare, să recunoască faptul că zeci de structuri de învățământ arondate unor școli cu personalitate juridică se vor închide, din toamnă, în județul Alba. (VIDEO mai jos)

YouTube video

Referitor la închiderea unor școli pe vremea ministrului Funeriu, Florin Roman a declarat că atunci România se afla în criză economică, însă acum PSD se laudă că a crescut economia, astfel că nu ar trebui să existe niciun motiv pentru închideri și comasări de unități de învățământ iar, pe de altă parte, din datele puse la dispoziție chiar de Ministerul Învățământului, rezultă că cele mai multe școli au fost închise în timpul guvernării PSD, când ministru era Ecaterina Andronescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea