Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 14% dintre români nu își permit să își încălzească corespunzător locuința – STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui studiu publicat joi de Eurostat, care citează date din 2016, aproape 14% dintre români susțin că nu reușesc să își încălzească locuințele corespunzător.

Această cifră plasează România pe locul 7 în topul principalelor ţări din UE după procentul populaţiei care întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător căminele, după Bulgaria (39%), Lituania şi Grecia (ambele cu un procent de 29%), Cipru (24%), Portugalia (22%) şi Italia (16%), potrivit sursei citate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La polul opus, mai puţin de 2% din populaţia din Luxemburg şi Finlanda întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător locuinţele, potrivit Eurostat.

Două din trei lo­cuinţe din România se încălzesc sau îşi pre­pară mân­carea la butelie sau la foc cu lemne. Practic, nu­mai 3 milioane de locuinţe din cele aproape 8,5 din România sunt conectate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor – 2011, date colectate de Institutul Naţional de Statistică.

Preţul lemnului de foc a crescut în România cu circa 150% în perioada 2011-2017, de la 120 lei metru cub în 2011, la o medie de 300 lei pe metru cub în prezent, în depozitele firmelor de exploatare. În 2017, în sudul ţării lemnul de foc s-a vândut la un preţ maxim circa 600 lei metrul cub, potrivit datelor Fordaq- un portal online de vânzare-cumpărare produse din lemn şi cherestea.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea