Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Fii un zid, nu face un zid!”. Finalizare campanie împotriva violenței domestice, la Cugir. Activități de ”protest” prin artă, marș al tăcerii cu pancarte și baloane.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultima zi a campaniei „16 zile de Activism pentru combaterea violenței împotriva femeii”, desfășurată în perioada 21 noiembrie – 04.decembrie, sub genericul ,,Fii un zid, nu face un zid!” s-a finalizat astăzi, la Casa de Cultură și pe străzile orașului Cugir prin moment emoționante.

Campania organizată de Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir a fost precedată de acțiuni de informare la nivelul colegiilor, a școlilor gimnaziale precum și a Centrului de zi pentru personae vârstnice din Cugir. Începând cu ora 14.00, la casa de Cultură s-a desfășurat un program în cadrul căruia au ,,protestat” prin artă împotriva abuzului și a violenței, Cercul de teatru al Casei de Cultură, elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava”, Formația ,,Musik Form”, precum și cunoscutul interpret de muzivă folk, Vasile Palfi. Alături de cei aproximativ 300 de participanți s-a aflat psihologul Cristina Varo, coach & trainer în relații personale din Cluj – Napoca.  Aceasta a ținut să susțină pe o pagină de socializare următoarele:  ,,Am ajuns la Cugir, la  Casa de Cultură a orașului și am văzut cum sala de spectacole începe să se umple de copii, adulți și chiar câțiva vârstnici. E nevoie să vorbim cât mai mult și în cât mai multe contexte de fața urâtă a umanității, de violența domestică. Pentru că nimeni nu merită să fie pus la zid sau să facă zid, protejând călaii. Nu de alta, dar violența naște violență. Mulțumesc, dragă Carmen (referire la organizatoarea evenimentului, Carmen Sulincean, din cadrul SPAS Cugir) pentru invitația de a fi alaturi de voi în campania împotriva violenței domestice. Te admir și te felicit pentru modul cum te implici și îți aduci contribuția în orașul tău natal” Activitatea s-a încheiat în jurul orei 16.30, ora la care, copii, părinți și chiar câteva personae mai vârstnice, purtând baloane multicolore și pancarte, s-au deplasat într-un ,,Marș al tăcerii”, de la Casa de Cultură, pe strada 21 Decembrie 1918, B-dul Alexandru Sahia, până în fața Bisericii Ortodoxe ,,Adormirea Maicii Domnului”. (C.P.)

[nggallery id=4983]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea