Rămâi conectat

Societate

Olimpiada Naţională de Limba Franceză, tot la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conform graficului de desfăşurare a olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ, aprobat recent de MECTS, municipiul Alba Iulia va găzdui în perioada 17 – 22 aprilie şi etapa naţională a olimpiadei la limba franceză, după ce IŞJ Alba fusese desemnat să organizeze Olimpiada Naţională de Istorie, care se va încheia însă cu o zi mai devreme. La franceză, etapa locală se va desfăşura în ianuarie – februarie, iar cea judeţeană, în 12 martie, în timp ce la istorie, faza locală se va desfăşura în această lună, iar „judeţeana”, în 19 martie.
Iată care sunt perioadele de desfăşurare a olimpiadelor la principalele discipline de studiu: limba şi literatura română: 19 februarie – etapa judeţeană, 7 – 10 aprilie, Iaşi – naţionala pentru cls. V-VI, 19 -23 aprilie, Ploieşti – naţionala pentru clasele VII-XII. La geografie, faza judeţeană va fi organizată în 19 martie, odată cu cea la biologie, şi etapa pe ţară se va derula în perioada 15 – 21 aprilie, la Timişoara, în timp ce naţionala de biologie se va desfăşura între 17 – 22 aprilie, la Suceava. La matematică, pentru clasele VII-XII etapa judeţeană se va desfăşura în 12 martie, iar naţionala va avea loc în 16 – 21 aprilie, la Oradea, în timp ce la clasele V-VI faza pe judeţ va fi programată în perioada martie – aprilie, iar naţionala va fi găzduită între 27 – 29 mai de municipiul Arad. La informatică, „judeţeana” va fi în 19 martie, iar „naţionala”, în 17 – 24 aprilie, la Piatra Neamţ.
Primele olimpiade naţionale se vor desfăşura însă în vacanţa intersemestrială, la limbile germană (maternă), engleză, italiană, chimie şi fizică, motiv pentru care etapa judeţeană la aceste discipline va avea loc în această lună. Faza naţională va avea loc în diferite intervale din săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie, la Braşov (germană), Iaşi (engleză), Craiova (italiană), Timişoara (chimie) şi Arad (fizică). Mult succes tuturor elevilor!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba • Târgul de fete de la Găina • Legenda şi istoria Târgului de Fete de pe Muntele Găina ”Ține moț de hastă straiță/Să mă hâț (joc) cu hastă moață/Până mă hâțai cu moața/Se duse moțul cu straița!”… Una dintre cele mai importante şi mai inedite sărbători  ale moților […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea