Rămâi conectat

Curier Județean

Managerul Bibliotecii Naționale a României, la Alba Iulia: Bibliotecile sunt subfinanțate, iar unele nu au mai primit bani pentru cărți de mulți ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maria Răducu, managerul interimar al Bibliotecii Naționale a României, a declarat că sunt biblioteci în țară care nu au mai primit bani pentru cărți de mulți, precizând că administrațiile ar trebui să se implice mai mult în subvenționarea lor, deoarece sunt subfinanțate.

Întrebată, marți, la Alba Iulia, dacă bibliotecile din țară sunt subfinanțate, Maria Răducu a răspuns afirmativ.

”Da! Sunt biblioteci care nu au mai primit bani pentru achiziția de documente de carte curentă de ani de zile. E adevărat că noi venim, Biblioteca Națională vine în întâmpinarea acestor tipuri de probleme, prin rezerva națională de publicații și chiar le-am spus colegilor că pot să trimită cereri către Biblioteca Națională a României, din puținul nostru să îi ajutăm când chiar nu au avut deloc bani pentru achiziție”, a spus Maria Răducu.

Managerul interimar al Bibliotecii Național a României a participat la prima ediție a Reuniunilor Științifice ale Bibliotecarilor din județul Alba, alături de alte personalități din domeniul biblioteconomiei, iar la final a fost întrebată despre ce s-a discutat.

”S-a atras atenția diriguitorilor politici care au fost prezenți aici că trebuie să se implice mai mult ca bibliotecile de pe plan local să nu moară. Acesta este cuvântul, dur, poate, dar, dacă nu vor fi subvenționate, și dacă nu vom dedica personal pentru această activitate, pur și simplu va fi o discriminare a populației din comunele și satele noastre, ale României”, a răspuns Maria Răducu.

De asemenea, ea a precizat că administrațiile ar trebui să se implice mai mult pentru finanțarea bibliotecilor.

”Noi nu suntem ONG-uri, pentru că chiar și așa, după cum știm, și asociațiile neguvernamentale în anumite cazuri sunt sprijinite de stat, dar mai ales, noi, care suntem instituții ale statului, chiar trebuie să fim sprijiniți pentru pentru că de fapt ne sprijinim reciproc”, a mai spus  Maria Răducu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea