Rămâi conectat

Actualitate

Organizaţii patriotice din Alba, la protestul la Ambasada Rusiei din Bucureşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Astăzi, de la ora 15.00, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti protestează în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse din Capitală. OSB este o organizaţie non-guvernamentală care are ca scop educarea tinerilor basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene.
Pe 1 ianuarie 2011 un militar din contingentul rus al forţelor de menţinere a păcii a tras într-un cetăţean al Republicii Moldova, care nu a răspuns la cererea de a se opri lângă un punct de pacificatori. „Condamnăm crima săvârşită de „pacificatorii” din regiunea Transnistreană şi solicităm aplicarea consecinţelor legale pentru autorii acesteia. De asemenea, cerem pe această cale desfiinţarea tuturor posturilor de pacificatori ruşi din Zona de Securitate. În acest sens, calificăm drept inadmisibilă şi declaraţia lui Valeri Kuzmin, ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău. Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetăţenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză” transmite OSB.
În consecinţă, în timpul protestului din faţa Ambasadei ruse, tinerii vor cere, punctual: aplicarea consecinţelor legale pentru autorul crimei, desfiinţarea posturilor de securitate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, demiterea (rechemarea) Ambasadorului rus la Chişinău, Valerii Kuzmin şi părăsirea teritorului Republicii Moldova de către acesta, retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.
La mişcarea de protest vor participa şi membrii a mai multor organizaţii patriotice din Alba care militează pentru Unirea României cu Basarabia, membre ale platformei Acţiunea 2012 (detalii pe Actiunea2012.ro). „Tânărul moldovean împuşcat de „pacificatorii” ruşi poate deveni un simbol pentru noi. El să fie ultimul care a căzut în lupta noastră de eliberare” ne-a spus unul dintre participanţii la protest.                         Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea