Rămâi conectat

Ştirea zilei

Unul dintre visurile moților, ”Drumul Iancului”, de la Baia de Criș (Hunedoara) – Avram Iancu (Alba), intră în modernizare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Moţii din Baia de Criş vor să-şi dea mâna cu cei din Avram Iancu: Drumul Iancului intră în modernizare

Consiliul Județean Hunedoara vrea să modernizeze 18 kilometri de drum județean (DJ 762) pe sectorul Bulzeștii de Sus – limită cu județul Alba. Prin modernizarea acestui tronson se va asigura legătura directă între comunele Baia de Criș (Hunedoara) și Avram Iancu (Alba).

Deocamdată, proiectul se află la stadiul de intenție, urmând să fie aprobată nota conceptuală pentru modernizarea acestui drum. „Sectorul de drum prezintă o stare avansată de degradare cu gropi, făgașe, denivelări și burdușiri cauzate de traficul greu, în zonă fiind exploatată masă lemnoasă. Pietruirea drumului nu are o grosime constantă fiind deteriorată”, se arată în documentul care va sta la baza viitorului proiect.

Valoarea estimativă a proiectului este de 8,6 milioane de euro, iar banii ar putea proveni din bugetul local sau cel național. Drumul județean 762 continuă pe teritoriul județului Alba pe o distanță de 23,3 kilometri făcând legătura între localitatea Cîmpeni și accesul pe Valea Arieșului spre Arieșeni.

Doar 8 kilometri mai trebuie însă modernizați în județul Alba. În iunie 2017, consilierii județeni au aprobat încadrarea din categoria funcţională de drum comunal a unui tronson din drumul comunal DC 91: DJ 762 – Avram Iancu – Tîrsa, aparţinând comunei Avram Iancu, în categoria funcţională de drum judeţean cu indicativul DJ 762B: DJ 762 – Avram Iancu, pentru a fi reabilitat.

Și modernizarea drumului  vicinal  Tîrsa – Cîndeşti din comuna Avram Iancu, pe o porțiune de 6 kilometri a fost prins în Programul Național de Dezvoltare Locală cu suma de 1 milion de lei, bani alocați pentru perioada 2015 – 2019. Drumul trece prin centrul comunei Avram Iancu și face legătura cu comuna Gîrda de Sus și mai departe, cu județul Bihor. Ar trebui să fie gata până în 2019. Drumul vicinal Tîrsa-Cîndeşti se află în prelungirea fostului DC91: DJ762-Avram Iancu – Tîrsa şi are o lungime de 6 km.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Locul din județul Alba unde au trăit în antichitate batavii, strămoșii olandezilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Locul din județul Alba unde au trăit în antichitate batavii, strămoșii olandezilor Batavii, unii dintre cei mai renumiți luptători ai Europei antice, au locuit timp de peste 100 de ani în Dacia ocupată de Imperiul Roman, lăsând moștenire un important castru la granița de nord a marelui imperiu. O localitate mică din Transilvania a găzduit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea