Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Atenţie la escroci! Metoda ”Accidentul” ”lovește” din nou, la Sebeș. O femeie din municipiu a fost ”țepuită” de 8.000 de lei. RECOMANDĂRI de la IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba readuce în atenţia cetăţenilor recomandările pentru prevenirea înşelăciunilor comise prin metoda ”ACCIDENTUL”.

Miercuri, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de doi cetăţeni care au reclamat faptul că au fost abordaţi de escroci. O femeie a căzut în plasa acestora şi a suferit un prejudiciu de peste 8.000 de lei.  

Potrivit IPJ Alba, la data de 06.09.2017, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de o femeie de 60 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Escrocul i-a cerut femeii suma de 20.000 lei, necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia și „persoana rănită pe trecerea de pietoni” .

Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa,  s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 1.700 euro şi de 800 lei.

Tot ieri, 6 septembrie, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul că, în data de 5 septembrie, a fost victima unei tentative de înşelăciune, cu acelaşi mod de operare cu cel descris mai sus.

Bărbatul nu a dat crezare poveştii spusă de bărbatul de la celălalt capăt al firului şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

 

  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
  • Verificați , pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală.
  • Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
  • Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un autocamion condus de un șofer din Alba a ”plonjat” în râul Olt. Cum s-a petrecut accidentul

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un autocamion condus de un șofer din Alba a ”plonjat” în râul Olt. Cum s-a petrecut accidentul Un bărbat de 54 de ani din județul Alba a „plonjat” cu un autocamion în râul Olt, marți, 30 aprilie. Polițiștii rutieri au intervenit pe Drumul Național 7 CC, la un eveniment rutier, soldat doar cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea