Trei pompieri din cadrul ISU Alba, în lotul IGSU care va participa la Competiția internațională „Cel mai puternic pompier”, desfăşurată la Oroshaza, în Ungaria
Trei pompieri din cadrul ISU Alba vor participa, alături de colegi din Braşov şi Ialomiţa, în perioada 25-26 august, la competiția internațională „Cel mai puternic pompier” . Concursul se va desfășura la Oroshaza, Ungaria.
Concursul „Cel Mai Puternic Pompier” are ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.
Probele de concurs prevăzute în acest regulament sunt adaptate dupa cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Politiştilor şi Pompierilor (World Police and Fire Games Federation – WPFGF).
Șef lot – mr. Șchiopu Bogdan – ISU Alba;
- maj. Narița George – ISU Alba;
- maj. Avram Mihai – ISU Alba;
- maj. Piștea Nicolea – ISU Brașov;
- Durnă Bogdan – ISU Brașov;
- maj. Pastramă Tudor – ISU Ialomița.
Probele de concurs sunt următoarele:
Proba 1 Manipularea furtunului;
Proba 2 Greutate şi rezistenţă;
Proba 3 Cursa de obstacole;
Proba 4 Ridicarea greutăţii.
La competiţia individuală participă concurenţii care se înscriu la toate probele, suma timpului obţinut pe fiecare probă, reprezintă timpul final.
Competiţia pe echipe reprezintă o ștafetă implicând patru concurenţi pe echipă. Fiecare concurent trebuie să ducă la bun sfârşit câte o probă, după care predă ștafeta următorului, cronometrul oprindu-se după terminarea ultimei probe. Timpul obţinut va reprezenta timpul echipei şi va stabili rezultatul competiţiei. Dacă un membru al echipei nu reuşeşte să-şi termine proba la care a fost înscris pentru echipă, echipa va fi descalificată.
Concurenţii pot lua parte la competiţia individuală şi/sau pe echipe.
Concurentul se echipează cu echipamentul de protecţie, haina si pantaloni de tip NOMEX, cască şi aparat de respirat (pentru probele 1, 2 şi 4).
Proba 1 – Manipularea furtunurilor
Alergare 8 metri până la 2 linii de furtun tip B dispuse separat în panglică, având o lungime de aproximativ 40 metri, la capătul cărora sunt racordate două țevi tip B. Ridicarea țevilor si dispunerea capetelor fiecărei linii de furtun pe deasupra fiecărui umăr, întinderea liniilor de furtun până la linia de 50 metri.
Alergare aproximativ 8 metri până la două furtunuri tip B de aproximativ 20 m întinse. Strângere în rolă simplă a fiecarei linii de furtun şi transportarea lor la autospeciala.
Rolele de furtun trebuie să fie rulate strâns (nu trebuie să se lărgească) – fără capete care să atârne sau furtun slab rulat pe rotor. Rolele de furtun trebuie sa intre in locul special de depozitare din autospeciala.
Dupa ce cele doua role de furtun sunt asezate in locul special de depozitare din autospeciala, pompierul alearga aproximativ 10 m până la linia de sosire.
Proba 2 – Greutate şi rezistenţă
Alergare 10 metri, ridicarea unei scări baston, întoarcere 10 metri şi poziţionarea scarii la punct fix.
Alergare la baza turnului, ridicarea pe umăr a unei linii de furtun (tip B) panglică de 1,5 metri legat şi transportat pe trepte până în vârful scărilor, unde plasaţi furtunul în locul special amenajat. Coborârea treptelor se face treaptă cu treaptă. Acest transport pe trepte este repetat de trei ori. După ultima urcare, din capătul scărilor se ridică pe rând trei furtunuri (tip B) rulate şi legate cu o franghie până sus și așezarea acestora în locul special amenajat.
Coborâre la baza turnului, ridicarea unei țevi de refulare şi racordarea ei la un racord fix aflat la 5 metri (autospecială sau motopompă).
Întoarcerea la baza turnului, ridicarea unui topor şi poziţionarea lamei prin lovire într-o buturugă dispusă la 5 metri de turn, continuarea alergării şi trecerea liniei de sosire la 10 metri de turn.
Proba 3 Cursa cu obstacole (fără aparat de respirat)
Alergare 8 metri până la dispozitivul (anvelopă așezată pe sol) de lovit cu ciocanul de 5 kg., deplasarea dispozitivului (anvelopă așezată pe sol) cu lovituri de ciocan pe distanţa de 1,5 metri. Plasarea ciocanului în locul special amenajat.
Alergare 3 metri până la cursa de obstacole (5 jaloane) dispuse intercalat 5 metri lateral şi 3 metri adâncime.
Alergare în zona de transport a manechinului, transportul acestuia pe distanţa de 15 metri ocolirea jalonului şi întoarcerea cu manechinul la linia de sosire (concurentul poate lasa jos manechinul pe parcurs, dar nu il va târî).
Proba 4 Ridicarea greutăţii
Alergare 8 metri până la baza turnului, ridicarea pe umăr a unei linii de furtun tip B, panglică la 1,5 metri legat şi transportat pe trepte până în vârful scărilor, unde plasaţi furtunul în locul indicat. Coborârea treptelor se execută (treaptă cu treaptă). Acest transport pe trepte este repetat de trei ori. Tot de trei ori se execută şi transportul până în vârful scărilor a trei bidoane (aprox 20 kg) amplasate în locul indicat.
Dupa ultima coborâre urmează alergare 8 metri până la linia de sosire.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan