Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: 15 tineri, din 6 licee din județul Alba au participat la Expediția extra-școlară din Munții Retezat. Periplu pe munte alături de Asociaţia de Turism şi Ecologie TRASCĂU CORP Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

aSub motto-ul: „Libertatea locuiește în munți!”, 15 tineri din județul Alba au răspuns inițiativei Asociaţiei de Turism şi Ecologie TRASCĂU CORP Zlatna și au participat la un eveniment dedidat celor ce îndrăgesc muntele și natura.

7 zile în “muntele cu ochi albaștri”, 2 adulți și 15 tineri, de la 6 licee din județul Alba s-au bucurat de zona centrală a Retezatului, de cele mai înalte vârfuri, de cele mai frumoase lacuri, dar și de cele mai sfinte nopți!

Totul a plecat de la ideea CJ Alba de a organiza, în fiecare an, o tabără pentru elevi, o tabără a cercurilor de turism de pe lângă liceele din județul Alba! Asociaţia de Turism şi Ecologie TRASCĂU CORP Zlatna a vrut să organizeze ceva asemănător, dar cu un grad de dificultate mai mare! Așa a luat naștere expediția din Retezat.

La expediție au fost invitați elevi din tot județul și au răspuns invitației 15 tineri, din 6 licee din Alba, respectiv din Alba Iulia, Blaj, Abrud și Zlatna! Inițiativa CJ Alba a creat un nucleu de tineri, iubitori de natură, cu un potențial extraordinar, care pot ajuta, direct sau indirect, la promovarea și dezvoltarea turistică a județului! Și astfel de inițiative trebuie să continue!

Tinerii au petrecut o săptămână în Retezat, au avut parte de călduri extreme, dar și de furtuni puternice, cu descărcări electrice și averse! Au urcat cel mai înalt vârf din acest munte, Vf. Peleaga 2509 m altitudine, Vf. Retezat de la care vine numele masivului!

Cea mai grea zi a fost urcarea către Lacul Bucura, peste 7 ore, cu echipament și mâncare pentru 7 zile! Echipamentul pus la dispoziție de CJ Alba pentru Cercurile de Turism a fost pus la încercare, dar calitatea lui a făcut ca lucrurile să se desfășoare perfect, spun participanții la expediție. Tinerii aceștia (unii dintre ei ajunși studenți) sunt acum voluntarii principali ai acțiunilor montane desfășurate în județ, fie ele tabere de refacere trasee turistice, concursuri cu profil montan, maratoane, expediții.

“Noi nu am învins muntele, ci am învins slăbiciunea din noi, ridicându-ne pentru o clipă la înălțimea lui!”, spun tinerii și organizatorii după aventura lor prin munți.

FOTO: Facebook, Adrian Puiuleț

[nggallery id=4432]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea