Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/Video: Gala laureaților Concursului Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această după-amiază, puțin după ora 15, pe scena din centrul orașului Abrud, a avut loc festivitatea de premiere a Concursului Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, care s-a desfășurat sâmbătă, 29 iulie, și a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, Societatea Cupru Min SA Abrud, Primăria și Consiliul Local Abrud, în parteneriat cu Televiziunea Română.   

Pentru a-i premia pe cei mai buni interpreți vocali și instrumentali care au participat cu o zi înainte la concurs de folclor, pe scenă au fost invitați de către prezentatoarea Angela Chelaru numeroase oficialități: Nicolae Simina – primarului Abrudului; Mihai Fifor – Ministrul Economiei; Simona Țeighiu-Jurj – secretar de stat în Ministerul Economiei; Ioan Dîrzu – deputat de Alba; Dănuț Hășălai – prefectul județului Alba, Gheorghe Chindriș și Dorel Tomuș – directori la Cupru Min Abrud; primarii localităților Teiuș, Zlatna, Ciuruleasa și Stremț.

Înainte de a oferi premiile câștigătorilor prezenți, pe scenă au mai prezentat scurte discursuri deputatul Ioan Dîrzu și directorul Gheorghe Chindriș, primul dintre cel care a vorbit fiind ministrul Mihai Fifor care a menționat printre altele: ,,Pentru noi, Ministerul Economiei, și pentru coaliția de guvernare PSD-ALDE, acest punct din țară reprezintă, dacă vreți, punctul din care vom reporni industria minieră din România. Vreau să vă spun cu toată tăria că ne-am asumat prin programul de guvernare să dezvoltăm și să ducem mai departe SC Cupru Min SA. Este o companie care trebuie să se dezvolte, este compania pe care stă întreaga zonă și trebuie să investim aici și asta vom face în perioada următoare…”

Gala de premiere a început cu secțiunea interpretare-instrumentală, la care primarul Simina Nicolae a oferit premiul I taragotistului Andrei Haneș din Zlatna, iar pentru secțiunea interpretare-vocală au fost acordate premii următorilor:

– premiul III: Paul Onețiu din Câmpeni și Andrada Betej din județul Gorj;

– premiul II: Nicolae Balu din județul Alba și Geanina Ioana Gavrilă din județul Sibiu;

– premiul I: Alexandru Marian Bărăștean din județul Alba;

– marele premiu al Festivalului – Concurs Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră” : Mihai Chiorean din Ocna Mureș, interpret la clarinet în Ansamblul Folcloric ,,Augustin Bena” al județului Alba.

În afara concursului de folclor, directorul Gheorghe Chindriș a mai acordat la final două premii speciale: un premiu acordat de Cupru Min SA Abrud fraților Chindriș din Ieud, județul Maramureș, directorul precizând că este doar o coincidență de nume; celălalt premiu a fost oferit lui Nicolae Balu de către Societatea Culturală Româno – Americană ,,Avram Iancu” din Detroit și de către ziarul ,,Curentul Internațional”, din același oraș ale Statelor Unite ale Americii.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4390]

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la un garaj din Ocna Mureș: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un garaj din Ocna Mureș: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea, în jurul orei 22.00, la o anexă gospodărească din Ocna Mureș. Intervin pompierii cu trei autospeciale. Citește și: INCENDIU la o locuință din Stremț: Intervin pompierii cu trei autospeciale Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu trei autospeciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea