Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/Video: Cei mai puternici și mai frumoși cai din zona Apusenilor, prezenți la a IV-a ediție a concursului hipo de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia Festivalului Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, Primăria Abrud a organizat azi dimineață, la târgul de animale de pe dealul Știurț, un nou concurs hipo prin care s-au desemnat cei mai puternici și cei mai frumoși cai din zona Munților Apuseni, prezenți la competiție. 

Pentru ca totul să fie conform regulamentului impus, concursul a fost supervizat de primarul Nicolae Simina și viceprimarul Dorel Pașca, iar la întrecere au fost înscriși de proprietari 21 de cai – 16 la concursul de tracțiune și 13 la concursul de frumusețe, câțiva participând la ambele secțiuni – aceștia fiind observați, aplaudați și comentați de cei peste 300 de participanți la eveniment.

Competiția a debutat cu concursul de tracțiune, unde caii trebuiau să tragă la deal cât mai repede, pe o distanță de peste 100 de metri, o căruță încărcată cu prundiș, chiar mai grea decât unii dintre ei, lucru care a pus probleme unor competitori ce au abandonat întrecerea sau au fost descalificați.

Partea a doua a concursului a fost dedicat celor mai frumoși cai, iar juriul – format din mai mulți cunoscători ai animalelor – a apreciat mai multe calități ale cailor înscriși, a întocmit un punctaj și a stabilit următorii câștigători:

La concursul de tracțiune:

– locul I: calul Negru, proprietar Daniel Bexa – 40, 66 secunde;

– locul II: calul Volga, proprietar Avram Sicoe – 45, 15 secunde;

– locul III: calul Dana, proprietar Dumitru Petruța – 53,70 secunde;

La concursul de frumusețe:

– locul I: calul Negru, proprietar Daniel Bexa – 197 puncte;

– locul II: calul Topaz, proprietar Daniel Bexa – 175 puncte;

– locul III: calul Stana, proprietar Ciprian Vișa – 174 puncte.

Primarul Nicolae Simina a anunțat că premierea câștigătorilor se va face duminică, 30 iulie, între orele 15-16, în centrul orașului Abrud, atunci când se va desfășura gala laureaților la Concursul Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4387]

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea