Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Termenul de depunere a documentației pentru Programul Tomate prin care agricultorii primesc fonduri nerambursabile, prelungit până în 15 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că a fost prelungit până în data de 15 iunie termenul de depunere a documentației pentru Programul Tomate, prin care producătorii agricoli beneficiază de 3.000 de euro pentru minimum o mie de metri pătrați cultivați cu tomate.

”Da, rămâne 15 iunie, o dată pe care noi am considerat-o necesară a prelungi actul normativ, dat fiind temperaturile scăzute din această primăvară. Programul acesta este pentru prima dată introdus în România, pe opt ani, și pentru a da viață acestui program și a satisface cerințele producătorilor am considerat că este util să prelungim până pe 15 iunie. În acest sens, am realizat un proiect de act normativ, l-am lansat în dezbatere publică, cât de curând va primi aprobarea guvernului, iar producătorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătrați cultivați cu tomate”, a spus, duminică, Petre Daea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat recent o propunere privind prelungirea termenului limită de depunere a documentației pentru subvențiile vizând cultivarea roșiilor în solarii, de la 31 mai la 15 iunie.

Ministrul a motivat că a primit solicitări pentru prelungirea termenului din cauza valului de temperaturi scăzute înregistrate pe arii extinse din țară în ultimele luni, fapt care a îngreunat valorificarea tomatelor de către unii mici fermieri în termenul necesar obținerii subvenției.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate în spații protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primării; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv și noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea