Noi informații în cazul comisarului Traian Berbeceanu: Un martor susține că a fost torturat la propriu pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror
Noi informații ies la iveală în cazul comisarului Traian Berbeceanu, de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO): Un martor susține că a fost torturat la propriu pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror.
Cei care au conspirat împotriva lui Berbeceanu au folosit metode îngrozitoare în încercarea de a-l distruge pe comisar.
Un martor susține că a fost torturat la propriu, fiind introdus într-un beci și lăsat fără apă și mâncare, pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror.
„Am fost introdus într-un beci întunecos, fără apă și mâncare”, s-a plâns un martor. „Am fost practic torturat până să îmi pun semnătura pe lucrurile scrise, dictate de dl. procuror. Eu am spus că nu am dat niciun fel de bani d-lui Berbeceanu”, afirmă martorul Gabor Scaglione Cosimo.
Și fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani, Alin Simota, a recunoscut că a fost pus să dea declarații împotrivă lui Berbeceanu, în perioadă în care era arestat preventiv.
„Mi-am dat seama cu stupoare că mi se cereau să spun lucruri care ar fi condus spre o defăimare a domnului Berbeceanu. Eu mereu am spus că nu scriu după dictare”, a spus Alin Simota.
În timp ce comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat pentru toate acuzațiile pentru care a fost încarcerat mai bine de luna, procurorii și polițistul care au conspirat împotrivă să au fost condamnați în prima instanță la pedepse cuprinse între doi și 7 ani de închisoare.
„Având în vedere gravitatea extremă a faptelor comise, cinismul de care au dat dovadă, faptul că au refuzat să-și asume răspunderea pentru propriile fapte, justifica pe deplin aplicarea unor pedepse orientate la maximul prevăzut de lege pentru faptele comise”, se arată în motivarea condamnării.
Însă, tocmai din pricină detaliilor acestui caz procurorii DNA insistă că înaltă curte să le dea inculpaților pedepse maxime, ce pot ajunge până la zece ani de detenție.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan