Curtea de Apel Alba Iulia se pronunță în 26 aprilie în dosarul privind proprietatea a două apartamente din imobilul pierdut de președintele Iohannis
Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au rămas în pronunțare pentru 26 aprilie în dosarul în care locatarii a două apartamente din imobilul din Sibiu pierdut în instanță de președintele Klaus Iohannis încearcă să redevină proprietari, decizia fiind definitivă.
Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că judecătorii au amânat, la termenul de miercuri, pronunțarea unei soluții în recursul privind proprietatea a două apartamente din imobilul din centrul Sibiului pierdut în instanță de Klaus Iohannis.
”S-a încheiat procesul, iar instanța a rămas în pronunțare pentru 26 aprilie. Astfel, miercurea viitoare vom avea o soluție. A venit dosarul de la Curtea de Apel Pitești, care a privit fondul problemei și pentru care s-a amânat anterior judecarea recursului”, a spus Cosmin Muntean.
Judecarea recursului împotriva hotărârii Tribunalului din Sibiu a fost amânată de două ori deoarece Curtea de Apel Alba Iulia aşteapta dosarele de la Curtea de Apel Piteşti în urma cărora preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul din Sibiu, acestea fiind necesare în prezenta cauză.
Tribunalul din Sibiu a admis în octombrie 2016 acțiunea prin care locatarii încearcă să redevină proprietari, recursul fiind declarat de familia Baștea.
Decizia Curții de Apel Alba Iulia va fi definitivă.
Locatarii celor două apartamente din centrul Sibiului încearcă să redevină proprietari ai acestor locuinţe pe care le-au cumpărat de la statul român, în calitate de chiriaşi, în anii 1990.
La sfârşitul lunii februarie, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că famillia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului.
Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut definitiv casa situată pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului, unde funcţionează, în prezent, şi sediul unei bănci.
Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, cumpărat jumătate de soţii Iohannis la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.
În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.
În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.
Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.
Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Ion Dumitrel: România are nevoie de predictibilitate și de onoarea celor care își păstrează cuvântul dat
Ion Dumitrel: România are nevoie de predictibilitate și de onoarea celor care își păstrează cuvântul dat Am tot auzit în ultima vreme cum alegerile din perioada următoare sunt despre politicieni, partide și interese nemărturisite publicului larg. Pe mine și echipa PNL Alba ne cunoașteți de mai bine de două decenii, ne știți competența, faptele, promisiunile […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918