Rămâi conectat

Curier Județean

Consorţiu şcolar la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În cursul săptămânii trecute la Cugir s-a desfăşurat o nouă reuniune pe tema înfiinţării consorţiilor şcolare, demers ce are la bază Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr 5.488\2011.
Întâlnirea de lucru a avut loc la Şcoala generală nr 3, în prezenţa viceprimarului Rodica Florea, a directorilor celor 5 şcoli generale  din Cugir şi Vinerea precum şi a celor două colegii din localitate.
În cadrul dezbaterilor s-a exprimat opinia ca soluţia oportună pentru reţeaua locală de învăţământ  să fie crearea unui singur consorţiu format din şcolile generale şi cele două colegii din oraş. O variantă care după cum ne spunea prof. Horia Rotche managerul şcolii generale nr 3, a fost acceptată de consiliile de administraţie din toate  şcolile amintite.
Consorţiile şcolare reprezintă structuri asociative, fără personalitate juridică, constituite din două sau mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar şi care se asociază cu avizul inspectoratelor şcolare în baza unui contract de parteneriat  pe o durată de 3-5 ani, cu posibilitate de prelungire.
Consorţiile au mai  multe avantaje, printre care: – optimizarea gestionării resurselor umane, cu acordul părţilor, asigură mobilitatea personalului didactic între unităţile de învăţământ membre ale consorţiului, utilizare optimă a unor resurse materiale, umane şi financiare proprii unităţilor de învăţământ, obţinute în comun, îmbunătăţirea serviciilor de educaţie s.a
Conducerea consorţiului este asigurată de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ care se întrunesc trimestrial sau de câte ori este nevoie cu 2-3 din numărul membrilor. Secretariatul consorţiului este asigurat prin rotaţie, anual, din reprezentanţii legali ai unităţilor de învăţământ.
Potrivit profesorului Rotche, urmează ca legislativul local să-şi dea acordul în legătură cu constituirea consorţiului şcolar din Cugir în cursul acestei luni, urmând că hotărârea de înfiinţare să fie înaintată ISJ Alba până pe 8 ianuarie 2012. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 23.00, în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia, în urma unei neacordări de prioritate. Potrivit martorilor oculari, care au trimis fotografii pe adresa redacției […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea