Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Al treilea PROTEST al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Activitate întreruptă, timp de două ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații de la Agenția pentru Protecția Mediului Alba au ieșit din nou la proteste. Aceștia au întrerupt, marți, 21 martie, programul de lucru timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, fiind nemulțumiți de faptul că guvernanții nu țin cont de doleanțele lor legate de salarizare. De această dată, protestatarilor li s-au alăturat și angajații Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Alba.

”Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba  vor  înterupe  programul de lucru, astăzi, 21 martie 2017, între orele 10.00 – 12.00, alăturându-se colegilor din agenția națională și din celelalte agenții județene de mediu, protestând pentru a atrage atenția factorilor de  decizie din Ministerul Mediului și Ministerului Muncii referitor la nemuțumirile privind nivelul de salarizare”, au transmis reprezentanții APM Alba, printr-un comunicat de presă.

Aceștia spun că salariile lor sunt cele stabilite în luna decembrie 2009 și se simt discriminați, în timp ce alți colegi bugetari primesc deja salarii majorate.

Directorul APM Alba câștigă 3.193 de lei net, în condițiile în care are responsabilități foarte mari, au spus angajații APM Alba. Totodată, sunt angajați care câștigă doar 1.400 de lei, potrivit acestora.

Citiți și FOTO-VIDEO: PROTEST spontan la APM Alba. Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații au întrerupt lucrul și au ieșit în fața sediului

Citiți și Un nou PROTEST, joi, la APM Alba. Angajații amenință că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil, vor întrerupe activitatea pe timp nelimitat

”Principalul motiv este adâncirea inechităților salariale din sistemul bugetar, ca o consecință a pastrării nivelului de salarizare la nivelul anului 2009 pentru angajații din agențiile de mediu.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

În prezent, salariile angajaților agențiilor județene de mediu sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, adimistrațiile publice locale, administațiile finanțelor publice județene. De asemenea, celorlalte categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială, ceea ce a contribuit în mod evident la creșterea discrepanțelor dintre venituri”, au transmis angajații APM Alba. (C.M.)

Revenim cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea