Rămâi conectat

Curier Județean

Concedieri la Uzina Mecanică Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Până la finele acestei luni, 129 de salariaţi ai UM Cugir vor primi decizii de desfacere a contractelor de muncă. Este vorba de angajaţii societăţii care în urmă cu trei ani au fost încadraţi în unitate prin contracte individuale de muncă pe durată determinată. Marea majoritate a celor care părăsesc uzina sunt foşti pensionari, care au mai lucrat la UMC şi care în condiţiile prevăzute de lege au cumulat pensia cu salariul pentru munca prestată în această perioadă. Încadrarea în muncă a fost posibilă ca urmare a nevoii de forţă de muncă, pentru derularea unor contracte de export armament şi muniţie, încheiate de societatea cugireană de tehnică militară. Potrivit conducerii UM Cugir, menţinerea în continuare în activitate a salariaţilor respectivi, ar presupune încheierea, automat a unor contracte de muncă pe durată nedeterminată.
Există totuşi şi o veste bună pentru cei care pleacă. Conform Codului Muncii, contracte individuale de muncă pe durata determinată pot fi încheiate din nou în termen de trei luni de la încetarea unui contract de muncă pe durata determinată, dar nu pot avea o durată mai mare de 12 luni şi nu se pot repeta mai mult de două ori.
Acest demers este posibil, după cum susţine conducerea fabricii, în condiţiile în care angajatorul nu-şi modifică structura activităţii sau dispune de noi oportunităţi de producţie. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 23.00, în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia, în urma unei neacordări de prioritate. Potrivit martorilor oculari, care au trimis fotografii pe adresa redacției […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea