MATHDebate, proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe
Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia este parteneră în proiectul strategic – MATHDebate-the Voice of Students-Searching Excellence in Math Education through Increasing the Motivation for Learning (MATHDebate – vocea elevilor – având ca țel excelența în matematică prin dezvoltarea motivației pentru învățare).
Proiectul face parte din programul Erasmus + și se implementează în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2018.
Coordonatorul proiectului este Goce Delcev State University Stip ( Macedonia ), iar parteneri sunt instituții de învățământ din Macedonia, Bulgaria, Cipru și România: Union of reserchers of Macedonia – SIM Skopje – Macedonia, Municipal primary school ”Ljuben Lape” Skopje – Macedonia, Secondary School ”Ss Kliment Ohridski” Aksakovo – Bulgaria, South – West University ”Neofit Rilski” Blagoevgrad – Bulgaria, Cyprus Mathematical Society – Cipru și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia..
În perioada 23 – 26 ianuarie 2017, o delegație a școlii formată din profesorii de matematică Rodica Marinescu și Camelia Bărbatu a participat la prima reuniune din proiect la Universitatea din Stip, Macedonia.
Scopul proiectului este introducerea de noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe matematica.
Prin crearea platformei, pe care pot lucra elevii din școlile partenere, se urmărște, de asemenea, modernizarea procesului de învățământ.
Câteva din activitățile proiectului sunt:
- Acordarea de asistență și sprijin în învățarea matematicii,
- Alegerea metodelor de predare – învățare și discutarea aplicării acestora în practică,
- Conectarea la problemele din viața reală (cotidiană),
- Dezvoltarea unor abilități de comunicare în limba engleză.
„Sperăm ca prin activitățile desfășurate în acest proiect să atragem cât mai mulți elevi spre studiul aprofundat al matematicii”, a transmis prof. Rodica Marinescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor