Omul cu ”cel mai bun job din lume”, care călătorește în cele mai interesante locuri de pe glob, vrea să descopere Alba Iulia
Jurnalistul Ben Southall, ajuns celebru dupa a ce a reusit sa castige competitia pentru ocuparea „celui mai bun job din lume“, este interesat să viziteze Alba Iulia. De când a câștigat competiția, el călătorește în cele mai interesante locuri de pe glob.
Competitia castigata de Ben Southall avea un scop precis: gasirea celui mai bun administrator al insulei Hamilton, situata in paradisul turistic al Marii Bariere de Corali (Australia).
Premiul pus in joc: 150.000 de dolari australieni (105.000 dolari americani). Nu-i de mirare ca in concurs s-au inscris 34.684 persoane. Și fisa postului ocupat de Ben Southall era mai mult decat atractiva: plimbari pe plaje de vis, scufundari, plimbari cu barca, monitorizarea balenelor, hranirea pestilor exotici, cazare intr-o locuinta de lux, transport gratuit intre insule.
In schimb, britanicul a primit responsabilitatea promovarii „paradisului“ pe care il administra: documentarea permanenta si „alimentarea“ unui blog cu continut cat mai atractiv care sa fie preluat de mass-media si social media la scara globala, continut ilustrat cu fotografii si imagini profesioniste. Rezultatul experientelor traite s-a concretizat intr-o colecție impresionanta de articole și imagini.
„In fiecare zi, a fost o experienta diferita: jet ski, sedere in statiunile de cinci stele, scufundari-si apoi sa scrii despre asta“, asa isi descrie Ben Southall experienta din paradisul australian.
Vine sa descopere Cealalta Capitala a Romaniei
Dupa terminarea contractului, a devenit ambasador al agentiei Queensland Tourism si a ramas in Queensland. De atunci, calatoreste in intreaga lume.
In vara anului 2017, Ben Southall va ajunge pentru prima data in Romania. Timp de doua saptamani va fi la Alba Iulia, alaturi de sotia sa, Sophee Smiles. Strainii sunt interesati sa descopere Cetatea Alba Carolina, brandul orasului Alba Iulia, dar si bijuteriile arhitectonice din incinta fortificatiei, sa cunoasca gastronomia, sa afle lucrurile unice ce se pot face in Alba Iulia si imprejurimi si pentru care merita sa vii pana aici. Altfel spus, sa „guste“ din cultura locala.
„Toate drumurile duc la Roma” se spune in Italia. La fel de celebra este si sintagma „Orice roman trebuie sa ajunga macar o data in viata la Alba Iulia”. Altfel spus, Alba Iulia este un oras al emotiilor, un spatiu care nu lasa indiferent vizitatorul, il transpune intr-o poveste. Este povestea unui oras cu o mostenire romana de exceptie (n.a.capitala a Daciei romane), care a cunoscut glorie in perioada medievala (n.a. capitala a Principatului Transilvaniei, capitala in vremea lui Mihai Viteazul), iar in timpurile moderne a devenit „Orasul Unirii“, simbol al unificarii pentru Romania. Este motivul pentru care Alba Iulia este privita, de aproape o suta de ani, drept capitala simbolica a Romaniei. Sloganul turistic al orasului este „Cealalta Capitala” si face trimitere la momentul 1 Decembrie 1918, cand la Alba Iulia s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania.
Alba Iulia este in avangarda si in prezent. Este un oras modern, bine administrat, care puncteaza premiera dupa premiera intr-o multime de domenii: de la atragere de fonduri europene la marketing de oras, de la transport ecologic la tehnologii smart city. Este primul oras din Romania cu un pachet de „bun venit“ pentru turistii romani si straini. Vorbim de un set complet de unelte de marketing: social media, blog, aplicatii mobile, infokiosk-uri.
Vizita lui Ben Southall si a sotiei sale in Alba Iulia poate fi sinonima cu prezenta municipiului Alba Iulia pe cunoscutul blog „Best Life in the World“, alaturi de destinatii din India, Nepal, Singapore, Thailanda, Africa de Sud, Turcia, Georgia. Este unul dintre canalele online pe care scriu Ben Southall si Sophee Smiles.
In plus, imagini profesionale si povesti interesante despre Alba Iulia si imprejurimi ar putea „popula“ si conturile lui Ben Southall si Sophee Southall de pe Facebook, Twitter, Instagram, care sunt in atentia internautilor din intreaga lume. Ben Southall are și colaborari cu canale Tv, precum National Geographic, BBC, Travel Channel, NASA, Channel 7.
Cine este Ben Southall
Britanicul se prezinta ca aventurier, jurnalist de turism, organizator de expeditii, castigator al concursului „The Best Job in The World“ si autor al cartii cu acelasi titlu.
Impactul campaniei „The Best Job in The World“
Campania a avut o acoperire media estimata la o valoare de peste 200 de milioane $, in conditiile unui buget de 1.2 milioane $. Subiectul a fost abordat in reportaje CNN, documentare BBC, articole in reviste prestigioase, precum Time. Candidatii, 34.684 la numnar au generat 610 ore de continut video. Cele mai apreciate filmulete le puteti viziona aici.
Pe parcursul celor 56 zile de campanie site-ul a avut aproape 7 milioane de vizitatori, peste 45 de milioane de vizualizari de pagina. Și afisarile pe Google sunt impresionante. Sintagma „best job in the world island” a avut in jur de 52 de milioane de afisari, din care peste 200.000 articole pe bloguri si in jur de 4.000 de stiri in presa.
Sursa ViziteazaAlbaIulia.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 19 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 11 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor