Rămâi conectat

Curier Județean

Acţiunea „Foc de Artificii 2016”: O firmă din Cugir vindea obiecte pirotehnice fără autorizație. Polițiștii au întocmit dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma unui control la o societate comercială din Cugir, poliţiştii au găsit mai mute obiecte pirotehnice ce erau expuse la vânzare, cu toate că societatea nu era autorizată pentru astfel de operaţiuni. A fost întocmit dosar penal. 

artificii01La data de 13 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au efectuat un control la un magazin din Cugir, administrat de o femeie de 54 de ani, din oraş, ocazie cu care au fost identificate, expuse spre vânzare, mai multe articole pirotehnice, din categoria F1, cu toate că societatea comercială nu este autorizată pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Faţă de reprezentanta societăţii a fost întocmit dosar penal, în care este cercetată  sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Controalele poliţiştilor, pentru combaterea ilegalităţilor privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice, vor continua.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate Luni, 1 iulie 2024, SC APA CTTA SA Alba a anunțat programul de raționalizare al apei potabile, din cauza caniculei și implicit al consumului mare de apă. Zonele afectate sunt Unirea, Noșlac, Câlnic, Gârbova, Cricău, Tibru și Craiva. Citește și:  SC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea