Rămâi conectat

Ştirea zilei

Christian Schuster (USR Alba): Numirea lui Liviu Dragnea ca prim-ministru ar putea scoate oamenii în stradă

Mădălina Opriș

Publicat

în

schuster-1Discuţia în jurul numelui viitorului premier a fost relansată încă din primele minute după publicarea exit-poll-urilor, luările de poziţie fiind dominate de liderii PSD, care au repus pe tapet numele lui Liviu Dragnea.

Citește și: Ioan Dîrzu, a declarat, luni, că organizația pe care o conduce îl susține pe Liviu Dragnea pentru funcția de premier, precizând că social-democrații iau în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă ar refuza propunerea pentru că ”voința cetățeanului e supremă”

Reacția reprezentanților USR Alba la preconizările liderilor PSD cum că Liviu Dragnea va fi viitorul premier României exclude acest lucru.

”Nu vom susține niciodată așa o candidatură, o numire în funcția de premier. Vor fi mișcări de stradă masive din structurile USR, dar și din societatea civilă neafiliată politic, dacă acest lucru se va întâmpla. Cred că PSD ar trebui să se gândească foarte bine dacă vrea să arunce țara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă sau dacă așteaptă totuși puțin să se liniștească apele după niște alegeri atât de învolburate cum au fost acum. Cred ca ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă ar numi alt premier, unul care să fie totuși acceptat nu doar de majoritatea care își poate impune punctul de vedere în Parlament ci și de opoziție, pentru că un astfel de premier va ști să guverneze mult mai bine, știind că nu este tot timpul opozat și oprit din partea partidelor care nu sunt la guvernare”, a declarat Christian Schuster.

La nivel național, USR îl promovează pe actualul premier, Dacian Cioloş. În ceea ce privește posibila venire a acestuia în partid, Schuster susține că părerile sunt împărțite: unii consideră prezența lui un lucru bun pentru partid, alții spun că nu este bine, deoarece el nu vine pe aceeași filieră ca și ceilalți membrii ai partidului, creându-se astfel un dezechilibru între liderii partidului și baza populară.

Precizare a candidatului USR la Camera Deputaților, Christian Schuster, cu privire la declarațiile făcute în cadrul conferinței de presă din seara zilei de marți, 13 decembrie:

„În această seară am susținut la Alba Iulia o conferință de presă transmisă live de Unirea, în care îmi exprimam o opinie personală relativ la posibilitatea de nominalizare a lui Liviu Dragnea la funcția de premier. În declarația mea, avertizam asupra faptului că societatea civilă, organizată sau nu politic, va sancționa, după părerea mea, acest lucru pe care îl consider, personal, ca fiind în neconcordanță cu legea. O parte a presei a interpretat acest lucru drept o amenințare directă, ba mai mult, a generalizat evaluarea mea personală asupra situației ca fiind poziția partidului din care fac parte.
Țin să precizez că această interpretare nu este corectă, declarația mea neputând fi încadrată în niciunfel în categoria instigării la violență sau la proteste de stradă. Ce spuneam este că există un segment al populației care nu va accepta ușor o investire a domnului Dragnea, aceasta fiind ideea principală pe care doream să o transmit. Pentru USR, ca partid parlamentar, și pentru mine, ca membru de partid, modul de a ne exprima dezacordul rămâne opoziția politică în Parlament.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD Un incident grav a avut loc joi după-masa, în comuna Avram Iancu. Un copil de doar 3 ani a suferit traumatisme severe după ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea