Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Un vârstnic de 70 de ani a așteptat aproape 6 ore pentru a fi transportat cu Ambulanța de la UPU Alba Iulia. Conducerea spitalului, sesizată cu privire la acest caz de Asociația SM Speromax

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Spitalul Judetean de Urgenta Alba IuliaAsociația ”SM Speromax” Alba a sesizat, marți, conducerea spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, printr-o adresă, cu privire la modul în care a acționat personalul medical în cazul unui beneficiar al asociației, în vârstă de 70 de ani, care a fost pacient la spital și care a fost nevoit, după ce a fost investigat, să aștepte aproape 6 ore pentru a fi transportat cu Ambulanța de la UPU, la domiciliu.

În referatul transmis conducerii spitalului, Dragoș Zaharia – președintele Asociației SM Speromax Alba,  care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, explică parcursul pacientului în spital și neregulile constatate și reclamate de către aparținătoarea pacientului.

Vă prezentăm mai jos referatul integral al asociației, adresat conducerii spitalului din Alba Iulia.

referat”Către: Spitalul Judeţean dc Urgenţă Alba în atenţia: doamnei manager Nicolcta Coşarcă

În data de 18.11.2016, beneficiarul nostru Roman Gheorghe, în vârstă de 70 ani, domiciliat în Alba lulia, str. Mureşului, nr. 79, identificat cu CI, seria AX, nr. 200359, CNP 1451027011113, a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acestuia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog.

Aparinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient.

În jurul orei 1.00, a doua zi 19.11, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă.

În urma externării, domnul Roman Gheorghe, nu a primit nici un document care să ateste faptul că a fost adus în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba sau că i s-au făcut investigaţii în cadrul acestuia, neputând să identificăm astfel medicul în răspunderea căruia a fost.

Asociaţiea SM SPEROMAX Alba reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, domnul Roman Gheorghe fiind membru în cadrul asociaţiei. Am primit o sesizare din partea aparţinătoarei acesteia prin care ne-au fost reclamate aceste nereguli, mai sus menţionate, pe care dorim să le aducem la cunoştinţa domneavoastră.

Cu respect, Preşedintele Asociaţiei SM SPEROMAX Alba”, este referatul asociației, transmis și pe adresa redacției ziarului Unirea.

Contactată telefonic de redactorul ziarulunirea.ro, managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă a declarat că a primit sesizarea marți și a înmânat-o șefului Unității de Primiri Urgențe Alba, dr. Aurel Crișan, pentru a investiga cazul, și așteaptă un răspuns.  

Medicul Aurel Crișan a declarat pentru ziarulunirea.ro că a primit sesizarea de aproximativ o oră, și având în vedere faptul că la Urgențe e plin de pacienți, nu a avut timp încă să analizeze cazul. Potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre o disfuncționalitate în ceea ce privește, poate, colaborarea între ambulanță și spital cu privire la preluarea pacientului. Urmează să se stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, campion județean la cross. A obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, campion județean la cross. A obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, este campion județean la cross, după ce a obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Citește și: FOTO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea