Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda de Jos – Ripensia Timișoara 2-2 (1-1) | Remiză nebună în derby-ul Seriei a 4-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

industria-galda-ripensia-timisoara-28Ripensia Timișoara rămâne “coșmarul” echipelor din Alba în această toamnă, nou-promovata din Banat reușind să plece cu un punct din fieful Industriei, după o partidă incendiară!!!

Trupa condusă de Remus Steop a remizat la Galda de Jos, scor 2-2 (1-1), în derby-ul etapei din Seria a 4-a, după ce a fost condusă de reușita lui Cr. Bodea (creditat drept autorul golului în secunda 40, deși mai degrabă vorbim de autogolul lui Gakos), reușitele lui Mediop (24) și Golda (66) întorcând rezultatul, asta până în minutul 86, când Cernea, “vedeta locală” a restabilit egalitatea! A fost un meci nebun, în care ambele combatante s-au aflat pe rând la conducere, însă egalul nu mulțumește nicio tabără! Industria traversează o mini-criză a rezultatelor, având două puncte în ultimele 4 întâniri, iar Ripensia are al 10-lea joc invincibil. Vizitatorii au arătat forţă, au controlat ostilităţile, dar Industria s-a ţinut tare, a rezistat şi a scos un punct dramatic.

*Paul Ciucă: „Am întâlnit cea mai bună echipă a seriei”

Sunt mulțumit de rezultat, ținând cont de aspectul jocului. Am întâlnit cea mai bună echipă a seriei, după jocul prestat. Puteam câştiga, dar puteam pierde, recunosc acest lucru, când este cazul, adversarul fiindu-ne unul superior, adversarii ratând ocazii majore”, a spus Paul Ciucă.

La noi s-au simțit absențele importante, dar jocul a fost unul foarte plăcut. Finalul a fost precum o partidă între doi boxeri în corzi, dacă mai erau trei minute, cu siguranță una dintre echipe câștiga”, a mai afirmat Ciucă, inspirat prin introducerea lui Costea, cel care a oferit o pasă decisivă la golul lui Cernea.

Nu este o criză la Galda, aceasta e normalitatea, jucăm în fiecare etapă un derby, știm unde suntem. Nefirescul au fost cele 6 victorii consecutive. La Reșița ne propunem să jucăm fotbal, nu avem nicio presiune, nu avem ce pierde„, a mai spus Paul Ciucă.

*Remus Steop: „N-am avut șansă, practicăm cel mai frumos joc din serie”

Nu am cum să fiu mulțumit de rezultat, dacă mă gândesc la condițiile în care am primit cele două goluri și ocaziile avute. Practicăm cel mai frumos joc din serie, dar la Galda nu am avut șansă. Este păcat că am ratat enorm, într-un meci disputat pe un teren dificil și cu un adversar ce merită respect și felicitări, pentru determinare. S-a simțit că a fost derby, a fost un joc spectaculos. Nu ne gândim la promovare, noi ne propunem să câștigăm fiecare meci și vedem ce va fi la final. Am dat dovadă de putere fizică și psihică extraordinară, am revenit, am egalat, am controlat jocul, am ratat două ocazii mari în prelungiri”, a precizat Remus Steop.

Industria Galda de Jos și Ripensia Timișoara dispută derby-ul rundei în Seria a 4-a, cele două formații având un motiv suplimentar să câștige, după eșecul liderului Național Sebiș la Giarmata.

O primă repriză spectaculoasă, în care ocaziile mari au alternat la ambele buturi, cu un Gakos mereu nesigur și Ripensia care a ratat câteva oportunități. Mediop s-a răzbunat practic pe Cătălin Ștef, care i-a apărat acum trei ani, un penalty, la Deva, în barajul de promovare Industria – Ghiroda, adjudecat de găldeni, la loviturile de departajare.

*1-0, MIN. 1: Gakos a făcut o gafă de proporții în secunda 40, scăpând balonul în plasă la o centrare înaltă trimisă de BODEA de pe stânga

*min. 7: șut Cernea de la 18 metri peste poartă.

*min. 10: corner al Ripensiei și cap Golda alături din 7 metri.

*min. 12: șut Ad. Popa de la marginea careului, balonul lovește stâlpul drept!

*min. 14: o nouă lovitură liberă executată de Bodea, Gakos bâlbâie balonul, prinzându-l cu emoții

*min. 15: ocazie mare de egalare, Golda singur la 12 metri, intervenție excelentă Ștef.

*min. 17: Mediop pătrundere excelentă, îl driblează și pe Ștef, dar Ciolpântă respinge din fața porții goale

*min. 22: șut Goronea de la marginea careului, a respins Gakos în laterl

*1-1, MIN: 24: după o eroare a lui Olar, MEDIOP a egalat cu un șut sub bară, învingându-l pe Cătălin Ștef, „amicul” său din barajul de la Deva

*min. 34: o nouă gafă a lui Gakos, ce scapă balonul la șutul-centrare a lui Bodea, fiind la un pas de un nou autogol, balonul oprindu-se în noroi

*min. 40: Hesko a șutat din întoarcere, de la 6 metri, pe lângă!

*min. 41: Baghiu a tras din 15 metri peste bară

*min. 43: Mediop a tras de la distanță, a reținut Ștef

*min. 50: Briciu a primit galben

*min. 51: șut Mediop de la 17 metri, reținut în doi timpi de Ștef

*min. 52: galben Vonya

*min. 53: au ieșit Cîmpean și Baghiu, au intrat Costea și S. Mureșan

*min. 54: șut slab din 15 metri G. Goronea, în brațele portarului, după lansarea lui Bodea.

*min. 55: a ieșit Vonya, a intrat Boloș.

*min. 56: galben S. Mureșan

*min. 60: pătrundere și șut Zaluschi din unghi, respins de Ștef

*min. 63: șut centrare trimis de Cernea, Bodea nu a ajuns balonul.

*1-2, MIN. 66: centrare a lui C. Toma, de pe stânga, la colțul scurt, iar GOLDA a finalizat din alunecare

*min. 67: avertiment Ungureanu

*min. 77: șut Semeniuc de la 20 de metri, pe lângă bara dreaptă

*min. 85: intră Cioară, a ieșit Cr. Bodea.

*2-2, MIN. 86: CERNEA  a egalat după o pasă perfectă de la Costea, cu o finalizare elegantă!

*min. 87: iese Ștreangă, intră Mânecan

*min. 88: avertisment Semeniuc

*min. 89: S. Mureșan a ratat o mare ocazie, șutând peste din 12 metri, după pasa de la Costea!

*min. 89: iese Zaluschi, intră Francescu.

*min. 90+2: ratare imensă Golda, șut direct în Ștef, din 8 metri!

*min 90+3, pătrundere periculoasă Mediop, mingea trece prin fața porții goale!

Din pricina suspendării primite în Liga a IV-a, la partida Viitorul Spicul Daia Română – Șurianu Sebeș, antrenorul Paul Ciucă, principalul Industriei nici nu a fost trecut pe foaia de joc.

Echipe de start: *Industria: Căt. Ștef – Olar, Cioplântă, Haiduc, Boancă – Baghiu (53, Costea), Vonya (55, Boloș), G. Goronea, Cr. Bodea (85, Cioară), Cernea, A. Cîmpean (53, S. Mureșan); rezerve Iancău – Fulea, Ov. Oniga. Antrenor Paul Ciucă.

*Ripensia: Gakos – Ad. Popa, Hecsko, Ștreangă, C. Toma, M. Semeniuc, Briciu, Zaluschi, Ungureanu, Golda, Mediop; rezerve Rădulescu, Mânecan, Francescu, L. Luca, Olărescu, Vasiliu, D. Filip. Antrenor Remus Steop.

Amfitrioniuu vin după trei meciuri fără victorie și au probleme majore de efectiv, absenți fiind Al. Man, Frențiu și D. Lupșan, iar oaspeții sunt neînvinși în deplasare în acest sezon și au 9 meciuri fără eșec.

[nggallery id=2964]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea