Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 200 de tei din specia ”Tilia cordata”, cu frunze bicolore, vor fi plantați în aceste zile pe trei străzi din municipiul Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

plantare-tei-primarReîmprospătarea vegetaţiei, extinderea suprafeţelor de spaţii verzi, reamenajarea parcurilor reprezintă proiecte prioritare pentru Primăria Municipiului Sebeş, în cadrul strategiei de dezvoltare locală 2016-2020. Prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeş, au fost achiziţionaţi 200 de puieţi din specia „Tilia cordata”, o specie superioară de tei, cu frunze bicolore, care au fost destinaţi plantării pe străzile Aviator Olteanu, Dorobanți și Augustin Bena, din Municipiul Sebeş.

Termenul estimat pentru finalizarea prezentei acţiuni de plantare este de 10 zile, lucrarea fiind demarată la 1 noiembrie 2016.

„Tilia cordata” provine din import, din spaţiul Uniunii Europene, fiind o specie care se adaptează foarte bine la condiţiile climaterice ale României. Exemplarele achiziţionate au tulpina de cca. 2,50 metri înălţime, iar dimensiunea coroanei va atinge, la maturitate, circa 5 metri. Toaletarea acestei teiispecii este una facilă, permiţând realizarea unor forme cât mai variate, pentru a asigura un decor agreabil pe aliniamentul stradal, fără a genera probleme de vizibilitate. Teii se plantează în alveole cu tutori pentru fixare, aceşti facilitând înrădăcinarea şi stabilitatea, sunt însoţiţi de un tub de dren care să permită irigarea şi stimularea creşterii prin furnizarea de apă şi îngrăşăminte lichide. Tulpina este protejată de variaţiile de temperatură printr-o pânză, care nu va fi îndepărtată.

Furnizorul oferă un an garanţie pentru puieţii plantaţi.

Având în vedere interesul deosebit manifestat de cetăţenii Municipiului Sebeş, care au apreciat iniţiativa sa, primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, susţine necesitatea dezvoltării acestui proiect şi în viitor, urmând a fi identificate resurse bugetare în acest sens, precum şi realizarea unui calendar de plantări de o mai mare amploare, care să implice comunitatea locală, lansând ideea ca Municipalitatea să ofere material săditor, iar cetăţenii şi instituţiile sau companiile locale să adopte spaţii verzi, parcuri, prin responsabilizare şi spirit civic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vasile Hârjoc, atletul cugirean de 71 de ani care face turul Europei pe bicicletă a ajuns la Alba Iulia. A plecat în 1 iulie din București!

Bera Larisa

Publicat

în

Vasile Hârjoc, atletul cugirean de 71 de ani care face turul Europei pe bicicletă a ajuns la Alba Iulia. A plecat în 1 iulie din București! Vasile Hârjoc, campion național la +65 ani la maraton și deținător al mai multor recorduri naționale ale categoriei sale de vârstă, face turul Europei pe bicicletă. Citește și: Atletul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea