Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/Sindicaliștii de la Spitalul Orășenesc Cugir au fost astăzi în grevă de avertisment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Spitalul din Cugir s-a desfășurat astăzi, timp de 2 ore (08.00 – 10.00), greva de avertisment, mișcare de protest prevăzută în calendarul Federației Sindicatului SANITAS.

La această acțiune revendicativă a luat parte toți sindicalștii prezenți la schimbul 1, dar au venit și o parte din membrii de sindicat programați în celelalte schimburi. Potrivit liderului de sindicat Camelia Costinaș au fost asigurate urgentele pe perioada grevei, acordându-se asistență cazurilor c ear fi pus în pericol viața vreunei personae( exemplul unei persoane cu vene varicoase rupte).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După cum afirma liderul de sindicat, principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: Extinderea Contractului Colectiv de muncă la nivelul sectorului ,,Sănătate. Activități veterinare”; Corectarea discriminărilor salariale produse de OUG nr. 20/2016 și OUG nr. 43/2016: Includerea în anexele OUG a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: Asistență socială, Unități medico sociale, Personal TESA, DSP, Creșe; Calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normative în vigoare; Rașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice; Promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010. Dacă revendicările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, urmează greva generală pe perioadă nedeterminată, începând cu 31 octombrie a.c. (C.P.)

[nggallery id=2856]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea