Circulaţia pe pasajul de la intrarea în Alba Iulia se va relua peste câteva zile
O veste minunată primim de la reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia: peste câteva zile circulaţia pe pasajul peste calea ferată la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ dinspre Sebeş va fi reluată. Încă nu se poate spune cu exactitate ziua, dar atât constructorul cât şi managerul proiectului estimează că va fi în jurul datei de 20 decembrie. Totul depinde de finalizarea unor lucrări de siguranţă a circulaţiei cum sunt montarea parapeţilor laterali, a parapeţilor direcţionali şi a sistemului de iluminat public. Covoarele asfaltice, cele care puneau sub semnul întrebării finalizarea lucrărilor în termenul stabilit deoarece nu puteau fi turnate la temperaturi negative, au fost finalizate în ultimele zile când vremea s-a încălzit consistent. Putem spune că eforturile pe care le-a făcut constructorul pentru a se încadra în termene au fost văzute şi apreciate acolo sus şi am avut zile însorite, numai bune de lucru. Astfel, de Crăciun, toate neplăcerile pe care ocolirea pasajului pe şoseaua de centură şi intrarea în Alba Iulia fie pe la bariera peste calea ferată de pe strada Mărăşeşti, fie pe strada Alexandru Ioan Cuza (dinspre Teiuş) le produceau şoferilor vor lua sfârşit. Reluarea circulaţiei pe pasaj este cu atât mai binevenită cu cât una dintre rutele de ocolire (strada Al I. Cuza) a intrat şi ea în modernizare şi se circulă destul de greu şi acolo. Trebuie să spunem că există o autorizaţie de închidere a circulaţiei peste pasaj valabilă până la data de 15 ianuarie 2012, în timp ce întreaga lucrare trebuie finalizată până în luna martie 2012. Mai sunt de executat lucrări de finisare a pilonilor dar şi de betonare a sferturilor de con ale ambelor rampe ale pasajului.
Reparaţia capitală a acestui obiectiv foarte important pentru infrastructura municipiului Alba Iulia este realizată în cadrul proiectului „Lucrări de intervenţie la obiectivul DN1, Sebeş – Alba Iulia, km 378+020, PASAJ SUPERIOR peste calea ferată Alba Iulia”, câştigat de Primăria municipiului Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1, destinată Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU).
Valoarea totală a proiectului este de 17.733.806,50 lei, din care: *Contribuţia Uniunii Europene – 10.674.798,49 lei, *Contribuţia guvernului României – 2.344.808,62 lei, *Contribuţia beneficiarului – 4.704.149,39 lei.
Anca DINICĂ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore Un incident rutier a avut loc vineri, 22 noiembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DC 217, unde o persoană ar fi rămas blocată într-o mașină după ce un copac a căzut peste ea. Citește și: VIDEO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan