Rămâi conectat

Sport

FOTO| Șahistul albaiulian Mihnea Costachi s-a clasat pe locul patru la Arad Open, fiind premiat cu 2.200 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tanarul sahist albaiulian Mihnea Costachi (16 ani) continua seria evolutiilor excelente din acest an. Juniorul legitimat in acest sezon la Politehnica Iasi s-a clasat pe locul 4 la unul dintre cele mai puternice turnee open care se organizeaza in Romania, Arad Open, la startul caruia s-au aflat 245 de jucatori din 12 tari, 5 dintre acestia avand titlul de mare maestru international.  Fondul de premiere a fost de peste 40000 lei, dintre care 6000 lei pentru primul clasat.

Mihnea Costachi01Editia din acest an a festivalului international sahist de la Arad a fost castigata de principalul favorit al turneului, marele maestru international Andrei Istratescu (Franta) cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 8 jucatori cu 7 puncte: Vlad Jianu (Romania), Balogh Imre (Ungaria), Mihnea Costachi, Tiberiu Georgescu, Lucian Miron, Balla Tamas, Andrei Cioara si Radu Toma (toti din Romania). Pentru clasarea pe locul 4, Mihnea Costachi a obtinut un premiu de 2200 lei.

De remarcat si evolutia buna a altor juniori albaiulieni. Adrian Secheres (18 ani) si George Ileana (15 ani) au acumulat cate 6 puncte, ambii pierzand doar impotriva marelului maestru international Vlad Jianu si a unui maestru international, in timp ce mezinul Radu Tampea (10 ani) a acumulat 4 puncte, reusind sa obtine un plus de 30 de puncte la coeficientul rating.

Pentru Mihnea Costachi turneul aradean a fost ultima repetitie inainte de Campionatele Europene de juniori de la Praga, care se vor desfasura in perioada 18-29 august, o competitie la care elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia spera la o clasare cat mai buna. Adrian Secheres si George Ileana au plecat din Arad direct la Timisoara, unde participa la Cupa Universtitatea de Vest Timisoara.

[nggallery id=2515]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea