Rămâi conectat

Curier Județean

Ceremonie de predare-primire a comenzii și a drapelului de luptă, la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi s-a desfășurat ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” și a Drapelului de Luptă al unității precum și ceremonia de trecere în rezervă a comandantului batalionului, colonel dr. Corneliu Dinco.

militari07Festivitatea s-a derulat în prezența comandantului Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” din Brăila, colonel Gheorghe Soare, a numeroase cadre militare și invitați din cadrul eșaloanelor superioare și de pe plan local precum și a întregului personal al unității.

În cadrul ceremoniei de trecere în rezervă a domnului colonel Corneliu Dinco, s-a dat citire Ordinului ministrului apărării naționale de trecere în rezervă iar comandantul brigăzii i-a mulțumit acestuia pentru devotamentul și înaltul profesioanlism de care a dat dovadă în cei aproape 9 ani de exercitare a actului de comandă. De asemenea, a fost prezentat Ordinul de împuternicire la comanda unității a locțiitorului comandantului, locotenent colonelul Cristian Păsărea.

A urmat activitatea de predare-primire a comenzii Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, în cadrul căreia comandantul brigăzii a predat Drapelul de luptă al unității locțiitorului comandantului.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea onorului fostului comandant al batalionului.

Colonelul dr. Corneliu Dinco s-a născut la 2 iunie 1966 în localitatea Fîntînele, județul Suceava. Din anul 1987 până în anul 2007 a îndeplinit diferite funcții în cadrul Brigăzii 17 Artilerie, Depozitului 158 Muniții, absolvind totodată  și cursurile Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. În anul 2010 i s-a conferit titlul științific de ”doctor” în domeniul Științe militare și informații.

Începând din luna iulie 2007 și până în prezent a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 136 Geniu ”Apulum”.

[nggallery id=2212]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FACIAS aduce acuzații grave la adresa poliției: Aparatele DrugTest, risipă de fonduri publice

Bera Larisa

Publicat

în

FACIAS aduce acuzații grave la adresa poliției: Aparatele DrugTest, risipă de fonduri publice Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a acuzat, vineri, Poliția Română pentru risipirea resurselor financiare pe aparate DrugTest care au o marjă de eroare mare. Organizația oferă cetățenilor un model de acțiune în instanță pentru a solicita despăgubiri în urma […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea