Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alba are reprezentant la Rio! Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia), calificată la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean maraton2Veste de senzație pentru sportul din Alba, ce va avea reprezentant la Jocurile Olimpice din Brazilia, pe mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița), care a îndeplinit astăzi, la Roma baremul de calificare la JO 2016 în proba de 20 kilometri marș.

*Gabi Avram, antrenor cu 4 calificări la JO!

Alba revine grație marșului, după o pauză de 8 ani în elita sportului mondial, iar această veste este una excelentă ținând cont de criza în care se zbate sportul românesc. „Ne-am îndeplinit obiectivul și asta contează foarte mult. Suntem bucuroși și fericiți. Presiunea a fost enormă pe umerii Anei, dar a reușCercea Gala Sportului 2015 Alba 7it și este o satisfacție deosebită„, a precizat antrenorul Gabi Avram, ce bifează a 4-a calificare a unui sportiv la Jocurile Olimpice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul Campionatelor Mondiale de marș, desfășurate în capitala Italiei, sportiva din Cetatea Marii Uniri a obținut rezultatul de o oră 35 de minute și 38 de secunde (cu 22 de secunde sub baremul olimpic), clasându-se pe locul 52, însă rezultatul este unul excelent în condițiile în care-i asigură calificarea la Jocurile Olimpice 2016!

Din păcate, Mihaela Acatrinei (CS Unirea) a obținut doar timpul 1.41.35 (locul 80) ce nu-i asigură calificarea.

*Rodean: „Mi s-a îndeplinit un vis”

Ana Rodean va concura în premieră în arena olimpică, dar este a 3-a atletă din Alba ce va ajunge la Jocurile Olimpice, după Norica Câmpean și Ana Maria Groza. „Sunt foarte fericită, o asemenea calificare reprezintă un vis devenit realitate. A fost foarte dificil concursul, la mijloc este multă muncă, dar este ceva extraordinar pentru mine să concurez sub egida Jocurilor Olimpice„, a declarat Ana Rodean.

Marşul reprezintă proba sportivă graţie căreia Alba a pătruns în arena olimpică în ultimele două decenii, prin atletele Norica Câmpean (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004) şi Ana Maria Groza (Sydney – 2000, Atena – 2004, Beijing – 2008), sportive ce au bifat câte trei ediţii consecutive ale Jocurile Olimpice.

Şi tot marşul a fost şansa ca, după 8 ani de pauză, Cetatea Marii Uniri să fie reprezentată în elita mapamondului, întrucât albaiulianca Ana Rodean și-a îndeplinit obiectivul prioritar în 2016 obţinerea biletelor pentru Rio. “Doi ani am oscilat între diverse probe, dar acum m-am decis. O participare la Olimpiadă, premieră pentru mine, ar însemna îndeplinirea unui vis. ”, a declarat Ana Rodean, desemnată în 2012 cea mai bună sportivă a judeţului.

*Revenire la prima dragoste, după aproape doi ani

Unul dintre numele grele ale sportului judeţean al ultimului deceniu, mărşăluitoarea în vârstă de 32 de ani a revenit la marş, după aproape doi ani în care l-a practicat sporadic și a făcut-o într-un mod extraordinar.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea