Rămâi conectat

Politică Administrație

Dezbatere publică ”Renașterea orașului Abrud” organizată de Alianța Liberalilor și Democraților, alături de consilierii locali Ioan Nemeș și Camelia Oneț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Partidul ”Alianța Liberalilor și Democraților” – ALDE a organizat în amfiteatrul de la Școala de Aplicație din centrul localității Abrud dezbaterea publică cu tema ”Renașterea orașului Abrud – trecut, prezent și viitor”, eveniment la care au mai participat în calitate de gazde consilierii locali Ioan Nemeș și doamna Camelia Oneț – aceasta fiind candidatul ALDE pentru Primăria orașului Abrud la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Printr-un comunicat de presă s-a precizat că, în cadrul acestui eveniment, doamna Camelia Oneț a prezentat și discutat despre poziția și importanța acestei localități în Strategia de dezvoltare a județului Alba pentru perioada 2014-2020, precum și Strategia de dezvoltare a orașului Abrud pentru aceeași perioadă. Totodată, s-a prezentat și proiectul Planului de Urbanism General, având în vedere că activitatea de urbanism a orașului Abrud funcționează pe baza PUG – ului din 2002-2012 care, conform legii, a fost prelungit cu 5 ani până în 2017, acesta fiind considerat un plan depășit nu numai tehnic, dar și uzat moral – legislația s-a schimbat, România fiind între timp stat al comunității europene.

”Ultimii doi edili ai orașului Abrud au demarat elaborarea unui nou plan de urbanism general dar care este nefinalizat și cu fundamentare învechită, datele aparținând anului 2011-2012. Mai mult, societatea care se ocupă de elaborarea planului a eludat propunerile și solicitările făcute de comisiile de specialitate din Consiliul Local Abrud. Pentru prima dată, cetățenii orașului Abrud au luat contact cu viitorul pe care edilii l-au prefigurat pentru ei – un viitor în care nu se ține seama de cetățean, descoperind că orașul își propune conectare la gaze naturale, iar calea ferată îngustă Câmpia Turzii – Abrud va fi refăcută. Ce spuneți: este un plan ancorat în adevărata realitate a orașului și a Munților Apuseni?” s-a menționat în cadrul întrunirii de la Abrud.

”În cadrul dezbaterii s-au identificat modalități și soluții noi pentru o dezvoltare reală a orașului Abrud și s-a stabilit un mod de colaborare cu cetățenii, pentru a participa activ și direct la elaborarea acestor planuri. Totodată, s-au mai prezentat și câteva imagini realizate de un grup de studenți de la Arhitectură, care pe parcursul anilor și-au ales ca studiu de caz orașul Abrud.” au precizat organizatorii acestei întruniri.

”Este posibil, putem crea un viitor pentru Abrud, viitor care vine din vechimea profundă a orașului!” a fost unul dintre mesajele transmise cu această ocazie de ALDE Abrud pentru locuitorii orașului.

Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea