Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Luni, 21 martie, grevă japoneză în spitale și cabinete medicale – Colegiul Medicilor Alba susţine iniţiativa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 21 martie, medicii vor intra în grevă japoneză în toate unităţile sanitare în care se regăsesc membri afiliaţi Sindicatului Promedica, Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) și Federaţiei Sindicale „Hipocrat” din România (FS Hipocrat).

colegiul medicilor alba”Colegiul Medicilor Alba susţine această iniţiativă deoarece desfăşurarea activităţii medicale este grav afectată în special de nerespectarea timpului de muncă şi a celui de odihnă, deficitul de personal şi reglementările privind salarizarea. Disparităţile dintre textele de lege şi realitate trebuie eliminate urgent. Asigurarea calităţii actului medical este o misiune aproape imposibilă în condiţiile actuale. Toţi medicii din judeţul Alba vor purta, în spitale şi în cabinete, o banderolă în semn de protest.

Colegiul Medicilor Alba îndeamnă toţi medicii din sistem la solidaritate şi la conştientizarea faptului că ei sunt singurii în măsură să ceară respectarea drepturilor şi a profesiei din care fac parte. Aceste demersuri sunt susţinute inclusiv de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF). Medicii de familie din judeţul Alba vor purta şi ei banderole albastre în semn de susţinere”, precizează președintele Colegiului Medicilor Alba, dr. Ioan Susan.

Tot în cursul săptămânii viitoare, în data de 23 martie, reprezentanţii Colegiilor Medicilor din ţară se vor reuni la Bucureşti pentru a dezbate problemele din sistemul de sănătate. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea