FOTO: ”1 Decembrie în suflet de copil” la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir
Cu câteva zile înaintea sărbătorii naţionale, Cercul de Istorie al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir – “Micii istorici”, împreună cu o parte din elevii claselor V-a s-au reunit în cadrul unui proiect educativ intitulat ”1 Decembrie în suflet de copil”. Sub coordonarea profesorilor iniţiatori: Daniela Satmari, Diana Ispas, Ionela Popa, micii instorici au pregătit un program în care informaţiile concrete, clare şi exacte s-au îmbinat cu o serie de activităţi artistice dedicate Zilei Naţionale.
”Este o activitate extrecuriculară, cu caracter cultural-artistic-patriotic prin care dorim să sărbătorim Ziua Naţională a României, să dezvoltăm interesul faţă de istoria neamului românesc şi să educăm spiritu patriotic al elevilor. Voi, cei ce sunteţi generaţia de mâine trebuie să cunoaşteţi evenimentele importante care au contribuit la formarea statului naţional unitar românesc, pentru a fi capabili să reactivaţi acel sentiment patriotic autentic care să producă transformări în bine în societate. Astfel de activităţi vin ca o completare la programa şcolară, întrucât ne oferă posibilitatea de a trata pluridisciplinar tema aleasă”, a declarat prof. Daniela Satmari.
Acţiunea a început solemn, cu cântece patriotice intonate de Grupul “Mlădiţe cugirene”, coordonat de prof. Ionela Popa: „Imnul național”, „Treceți batalioane române Carpații” etc. Mai mulţi elevi ai cercului de istorie – Crișan Andreea, Blaga Grațiela, Barabant Iulia, Trif Denisa, Calariu Ioana, Chirilă Alexandra – au susţinut diferite proiecte ce au fost expuse într-un colț muzeisic tematic al cărui scop a fost acela de a reconstitui istoria Marii Uniri din 1918.
Un plus de culoare a adus expoziţia cu lucrări plastice tematice realizate de elevii şcolii, sub îndrumarea tinerei prof. Diana Ispas. Între elevi şi cadrele didactice a fost stabilită o relaţie interactivă, fiind dezbătute momente istorice, dar şi teme din trecutul mai recent, cum ar fi perioada comunistă, chiar şi subiecte de actualitate, printre care poziţia geografică strategică a ţării noastre. Evenimentul s-a dovedit a fi o acţiune complexă, în care momentele solemne s-au împletit în mod armonios cu activităţile artistice şi cu comunicarea interactivă a celor prezenţi.
Elevii care au participat la acţiune au fost recompensaţi cu diplome din partea instituţiei şcolare, reprezentată de prof. director Stela Ţârlea. Aşa cum era şi firesc, manifestările dedicate Zilei Naţionale s-au încheiat cu intonarea Imnului Naţional. (Z.U.)
[nggallery id=1327]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan