Rămâi conectat

Societate

Bătrânii cer mai multe locuri şi calitate la cantinele de ajutor social

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Miercuri, 23 noiembrie, la sediul Instituţiei Prefectului s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, prezidată de subprefectul Raul Tudoraşcu. La şedinţă au participat Ioan Radu (preşedintele AJVR „Regele Ferdinand I” Alba), dr. Olimpia Candrea (DSP Alba), Alexandru Retegan (director CJP Alba), Marius Schiau (director adjunct DGASPC Alba),  Ioan Vinţeler (Asociaţia Pensionarilor „Uioreana” Ocna Mureş), Dionisie Hăljoni (Asociaţia Pensionarilor „Speranţa”), Ioan Blaga (CARP), Ioan Rusu (preşedintele Consiliul Judeţean pentru Persoane Vârstnice Alba).
Discuţiile s-au axat pe măsurile de protejare a sănătăţii persoanelor vârstnice în sezonul rece, prezentate de dr. Olimpia Candrea şi pe serviciile oferite vârstnicilor de cantinele sociale, material prezentat de Marius Schiau.
Din dialogul dintre membrii comitetului a rezultat că bătrânii vor ca serviciile prestate în cantinele de ajutor social să fie îmbunătăţite din punct de vedere calitativ şi igenico-sanitar, dar şi intensificarea controalelor personalului de specialitate. De asemenea, s-a recomandat popularizarea în rândul cetăţenilor a măsurilor de prevenire a eventualelor boli cauzate de sezonul rece şi consilierea periodică a persoanelor vârstnice în centrele de recuperare de către specialişti din acest domeniu. Ca iniţiative pentru ameliorarea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, comitetul are în vedere existenţa unei legături permanente în această perioadă între persoanele vârstnice şi medicii de familie, vaccinarea persoanelor în scopul prevenirii bolilor de sezon, suplimentarea numărului de locuri  din cantinele de ajutor  social, popularizarea în rândul persoanelor vârstnice a unui consum raţional de alimente şi evitarea plimbărilor în aer liber şi în locurile aglomerate de către persoanele vârstnice în orele dimineţii când temperatura este scăzută.
Reprezentanţilor asociaţiilor de pensionari le-au fost înmânate pliante care conţin informaţii cu privire la modul de prevenire a bolilor cardiace, ei cerând ca şedinţa de comitet să se desfăşoare şi în alte oraşe din judeţ, pentru a cunoaşte mai îndeaproape problemele cu care se confruntă vârstnicii şi pentru a populariza măsurile de prevenire a bolilor de sezon. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Truck Tuning Art 2024: Radu „omul record” Valahu va trage un camion încărcat cu peste 150 de persoane din rândul publicului participant la evenimentul din Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Truck Tuning Art 2024: Radu „omul record” Valahu va trage un camion încărcat cu peste 150 de persoane din rândul publicului participant la evenimentul din Cetatea Alba Carolina Radu „omul record” Valahu va trage la ediția 2024 a Truck Tuning Art un camion încărcat cu peste 150 de persoane din rândul publicului participant la eveniment. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea