Rămâi conectat

Curier Județean

Prognoza meteo pentru Noiembrie, Decembrie și Ianuarie. Se anunță o iarnă blândă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat pe pagina sa oficială o estimare meteorologică pentru intervalul noiembrie 2015 – ianuarie 2016. Estimarile sezoniere au fost realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata, de la Reading, Anglia si care au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Potrivit documentului, până în ianuarie iarna se anunță a fi blândă, fără manifestări extreme, cu temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologice.

 

În luna NOIEMBRIE, prima lună de iarnă, toamna își va face în continuare simțită prezența.

În sud-estul țării vor fi temperaturi peste normele perioadei.

Media multianuală a lunii noiembrie este de 3,8 grade Celsius. În sud-est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 6 grade Celsius. În vest, sud și est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 4 grade Celsius. În centru și-n nord va fi mai frig. Vom avea o medie lunară de 2 grade Celsius.

 

În luna DECEMBRIE, in cea mai mare parte a tarii regimul termic va fi normal, in timp ce in regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decat normele climatologice.

În centru și în nord, va fi sub norma perioadei, de -2 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi în limitele climatologice, de 44,8 l/mp. În centrul țării sunt posibile valori peste medie, iar în sud, sub medie.

În luna IANUARIE, in majoritatea zonelor temperaturiile medii lunare vor inregistra valori apropiate de mediile climatologice, de -2,1 grade Celsius.

În sud-est și local în sud și-n vest, este posibil să fie mai cald.

Local în centru și în nord, va fi mai frig, va fi înregistrată o medie de -4 grade Celsius. 

 prognoza meteo ANM

sursa: Administratia Nationala de Meteorologie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea