Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

CODUL BUNELOR MANIERE: Lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul bunelor maniere stabilește clar câteva lucruri pe care nu se cade să le faci decât în intimitatea casei tale. Ele ţin de etichetă şi bune maniere, iar în public sunt mai mult decât jenante.

cantareataSă nu cânţi cu căştile pe urechi – Muzica este minunată. Este un lucru bun că te bucuri de muzică preferată, fără să deranjezi pe alţii. De aceea porţi căşti. Să începi să fredonezi ceea ce asculţi la căşti nu e ceva ce va stârni admiraţia publicului.

Să nu mănânci în mijloacele de transport în comun – E de înţeles să mănânci pe fugă, în drum spre serviciu sau după ce ieşi de la şcoală, pentru că ţi-e foame şi te grăbeşti. Dar poţi opta pentru ceva simplu: un fruct, un iaurt de băut. Însă, o shaorma? În mijloacele de transport în comun? NU! În niciun caz!

Să nu vorbeşti la telefon la supermarket – Este nepoliticos faţă de persoana de la casă, faţă de persoanele aflate în spatele tău. Vrei o pungă? Plăteşti cu card sau cu cash? Vrei bonul? Acestea sunt întrebări frecvente pe care ţi le poate adresa vânzătoarea şi este politicos să îi răspunzi imediat. Pentru asta, ar trebui să laşi câteva minute telefonul mobil.

Să nu-ți demonstrezi exagerat afecţiunea în public – Este minunat că ai pe cine să iubeşti, este minunat că ai cu cine să vorbeşti, însă cât de departe poate ajunge limba umană nu este un spectacol pentru care să vinzi bilete. Demonstrarea afecțiunii în public nu se rezumă doar la manifestări fizice, ci şi verbale. Păstrează vorbele siropoase pentru intimitatea casei tale.

Să nu faci o scenă – Chiar dacă cineva ţi-a greşit atât de rău, nu începe să-I ţii prelegeri pe stradă. Oamenii aud. Poţi să-i faci reproşuri acasă.

Să nu îți tai unghiile – Este un obicei ce ţine de igienă intimă şi dacă e ceva intim, nu trebuie să-l arăţi tuturor.

Să nu te scobeşti în nas – Este un obicei grosolan, chiar şi în intimitate. Pentru acest lucru s-au inventat şerveţelele.

Să nu te scobeşti în dinţi sau să foloseşti aţa dentară – O fi neplăcut să rămâi cu mâncare între dinţi după ce iei masa la birou. Însă, dacă vrei să te scobeşti în dinţi sau să foloseşti aţa dentară, e indicat să mergi la baie.

Să nu scuipi – DA, sunt încă oameni care fac aşa ceva pe stradă! NU este igienic. Saliva se ţine în interiorul gurii sau se utilizează un şerveţel. Dacă ai acest obicei, renunţa! Nu câştigi nimic dacă vei continua aşa!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Legenda Sfântului Ilie, aducătorul de ploi, căruţaşul cerului care fulgeră şi trăzneşte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legenda Sfântului Ilie, aducătorul de ploi, căruţaşul cerului care fulgeră şi trăzneşte Sfântul Ilie este celebrat de creştini ca profet, mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă, iar ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, sfântul provoacă tunete şi trăsnete, leagă şi dezleagă ploile şi hotărăşte unde şi când […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea