Rămâi conectat

Ştirea zilei

S.C. IPEC şi S.C. Florea Grup au obţinut finanţări de 6 milioane de euro din fonduri UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Două companii din Alba, S.C. IPEC S.A. şi S.C. Florea Grup SRL se află printre cele 36 de companii mari din ţară care au reuşit să obţină finanţare UE, într-o competiţie cu buget limitat de 450 milioane lei. S.C. IPEC S.A. a câştigat un proiect în valoare de 17.244.679 de lei, adică circa 4.000.000 de euro cu un punctaj ce a situat-o pe locul 36 iar S.C. Florea Grup SRL a obţinut o finanţare de 4.183.520 lei, în jur de 1 milion de euro, ocupând locul 24 din punct de vedere al punctajului. IPEC este unul dintre cei mai mari producători de porţelan din ţară, care furnizează 80% din producţie grupului IKEA. Aici se produc articole de menaj, în special farfurii. S.C. Florea Grup SRL aparţine fraţilor David şi Marcel Florea, prezenţi în top 500 Forbes cu o avere estimată la 12 milioane de euro şi are mai multe domenii de activitate: distribuţie a carburanţilor auto, firmă de taxi, staţii de betoane. Din judeţul Alba au depus proiecte pe Axa 1 a Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi alte trei firme care însă n-au reuşit să obţină finanţare. S.C. Hidroconstrucţia S.A. şi S.C. Doker SRL au solicitat 5,4 milioane de lei, respectiv 4,9 milioane de lei însă deşi proiectele lor au fost admise, n-au reuşit să obţină un punctaj suficient pentru a obţine finanţare. Proiectul S.C. Holzindustrie Schweighofer SRL, în valoare de peste 13 milioane de lei, a fost respins.
lBuget depăşit de aproape 4 ori
Bugetul alocat celei de-a doua sesiuni de finanţare pentru investiţii ale intreprinderilor mari a fost „acoperit” în întregime prin proiectele selectate, astfel încât nu va mai fi lansată o nouă sesiune, până în 2013. În total au fost depuse 194 de proiecte care au solicitat fonduri în valoare totală de 1,7 miliarde lei, de aproape patru ori mai mare decât bugetul disponibil care este de 450.000.000 lei. În ultima etapă, cea tehnico-financiară, au rămas 186 de proiecte iar dintre acestea numai 36 de companii vor primi finanţare. Valoarea maximă acordată unui proiect este de 20 milioane lei, cofinanţarea solicitantului fiind de 40% pentru Bucureşti-Ilfov şi de 50% pentru restul regiunilor. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim” Nicu Murgășanu, marcant actant al revoluției de la Alba Iulia, în decembrie 1989, așteaptă și astăzi, la 35 de ani distanță, fără de „certificat de revoluționar”,  efectul real al lui „Ceaușescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea