Alin Dracul, interlopul care teroriza Abrudul și Câmpeniul, solicită eliberarea din închisoare
Alberto Deak (39 de ani), poreclit “Alin Dracul”, cunoscut lider al lumii interlope din Abrud, a depus o cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Deva, pe care însă judecătorii i-au respins-o considerând-o ca fiind neîntemeiată.
”Instanța respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Deak Alberto Ioan. Stabileşte termen pentru reînnoirea cererii la data de 18 septembrie 2015. Obligă condamnatul la plata sumei de 150 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanței. Deak a contestat decizia, iar dosarul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Hunedoara.
Bărbatul ispășește două condamnări care însumate ajung la patru ani și jumătate de detenție. Doi ani și jumătate pentru infracţiuni privind patrimoniul național (efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate în situri arheologice, furt calificat de bunuri culturale, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri şi spălare de bani), și doi ani pentru ultraj.
În anii 2000, Alin Dracul era considerat unul dintre cei care terorizau comunitatea din Abrud și Câmpeni. În 2012, Albert Deak a fost reținut pentru șantajarea unui tânăr, de la care a primit circa 1.500 de euro, în urma șantajului și amenințărilor. În același an, polițiști îl anchetau în alte trei dosare penale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de şantaj.
Adevărata celebritate a cunoscut-o în primul dosar instrumentat de polițiștii din România în care erau vizați traficanții de comori dacice care acționau în Munții Orăștiei. Alin Dracul este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vechi astfel de vânători și descoperitori de comori, fapte pentru care a și primit o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu executare. Inițial, în procesul judecat pe fond, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la șapte ani de închisoare, însă ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a României i-a redus pedeapsa.
Potrivit anchetatorilor, Deak se ocupa cu cămătăria şi era implicat în acțiuni ilegale de recuperări la comandă. A mai fost condamnat la pedeapsa de șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de arme albe, respectiv a unei săbii.
BT
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan