Alimentele pe care trebuie să le consumăm pe timp de caniculă
Când e caniculă, temperaturile ridicate ne moleşesc, ne dau dureri de cap şi cresc nivelul de stres din organism. Pentru a ne menţine energici pe tot parcursul zilei este necesar să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei.
În primul rând trebuie să ții cont de câteva reguli generale care te vor ajuta să previi apariția oboselii. Nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineața creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funcționeze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentație.
Iată, așadar, câteva alimente care te vor menține hidratat și energic pe timp de vară:
O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.
Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului, atrag atenţia cercetătorii, scrie Daily Mail.
Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei. Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană. De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.
Pepenele verde – Gustos, plin de vitamine şi de apă, pepenele verde este fructul care ne hidratează şi ne răcoreşte pe timp de vară. Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.
Roșia – Multă lume nu știe că roșiile, prin consumul lor, ne protejează cu o peliculă invizibilă de razele nocive ale soarelui. Include-le zilnic în alimentația ta sau în salate.
Iaurtul – Iaurtul este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele toride de vară. În plus, iaurtul are un efect răcoritor asupra stomacului. Îl poți combina, de asemenea, cu fructe proaspete pentru un plus de savoare.
Castraveții – Dacă nu aveți timp pentru a bea suficiente lichide, unul dintre trucuri este să mâncați castravete deoarece conține 90% apă. Acesta te va ajuta să te hidratezi. Este o sursă importantă de vitamina A, B și C. Toate aceste susbtanțe ajută la stimularea sistemului imunitar și ne oferă energie. Puteți face, de asemenea, un suc de castravete cu spanac și morcov.
Portocalele – Consumate ca atare sau sub formă de fresh proaspăt, potocalele sunt bogate în fibre și vitamina C și oferă aproape instantaneu un plus de energie.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun