”Mașina de vot” din CL Alba Iulia s-a ”gripat” – consilierii PNL au votat taman… cum NU a vrut șeful, dar și-au reparat greșeala la al doilea vot… pe același proiect!
Alba Iulia are consilieri locali neatenți, aceasta este concluzia la care a ajuns, și a spus-o cu voce tare, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, în ședința Consiliului Local de azi.
Și îi dăm dreptate! Păi cum să-ți lași șeful (atât pe linie de administrație cât și pe linie de partid), să vorbească preț de minute bune, să-i dai senzația că ai înțeles mesajul transmis, și apoi să votezi exact cum nu trebuia? Nu se face! De aceea, aleșii locali s-au regrupat și-au făcut un pocinog și mai mare: au votat încă o dată același proiect (ceea ce, după toate regulile, iar nu se face!), așa… casă fie bine și să nu fie rău mai târziu (eventual la o ședința de partid).
”Incidentul administrativ” s-a produs la votul proiectului de hotărâre prin care se prevedea aprobarea solicitării făcute de Clubul Sportiv ”Mova” Alba Iulia care dorea să amplaseze, cu caracter sezonier, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, o structură presostatică (un fel de ”balon”), care să acopere terenul de tenis din Cetatea Alba Carolina, și un spațiu de ”odihnă și relaxare” unde să se servească ”produse ambalate necesare activităților sportive”, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie.
Solicitarea cu ”balonul” a mai fost luată în discuție și anul trecut, iar atunci nimeni n-a avut nimic împotrivă. Ei, anul acesta s-a ajuns la concluzia că el ”strică peisajul”, iar despre acest aspect a ținut un scurt discurs primarul Mircea Hava, respectiv despre cât de inestetică este o astfel de amenajare, chiar lângă zidurile Cetății și cât de agresat vizual este vizitatorul, la vederea lui. Cât despre terasa mascată ”în spațiu de odihnă și relaxare”, a spus clar – pentru așa ceva există un regulament, iar locul a fost concesionat pentru activități sportive.
După cum priveau admirativ-aprobator la el (la primar) majoritatea consilierilor (adică PNL-iștii), ai fi zis că au înțeles mesajul. Însă… surpriză, după vot, se constată că proiectul a fost aprobat, e drept, pe jumătate, respectiv cu ”balon”, dar fără terasă!
Ce a urmat este, bineînțeles, de-a râsu’-plânsu’: edilul supărat spune: ”Voi ataca proiectul în contencios administrativ (chiar dacă, de fapt, nu poate s-o facă); panicat, viceprimarul Paul Voicu (președintele de ședință) cere aprobarea consilierilor locali să se revină asupra votului; și mai panicați, consilierii aprobă ”cu 2 mâini”… dar parcă tot nu au înțeles care e problema (moment în care au fost apostrofați: ”Sunteți neatenți!”); într-un final s-au edificat: proiectul nu trebuia să treacă, ceea ce s-a și întâmplat: a fost respins cu majoritate de voturi!
Evident, toată lumea prezentă a înțeles perfect ce s-a întâmplat, și chiar s-a glumit copios despre modul ”subtil” în care a fost ”întors” votul. Totuși, am vrut să aud și o explicație oficială, ce mi-a fost oferită de celălalt viceprimar, Gabriel Pleșa: ”Proiectul nu a fost votat de două ori pentru că, oricum, prima dată a fost o neînțelegere generală iar rezultatul votului nu a apucat să fie consemnat!”.
În concluzie, în opinia majorității consilierilor locali (PNL), mai puțin Simone Albani care a încercat, la un moment dat, să explice că nu e bine, totul s-a desfășurat conform legii și regulamentului!… No comment!
FOTO: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 25 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii