Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În Cugir, a fost reluată activitatea de ecarisaj

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul serviciu de ecarisaj înfiinţat în localitatea Cugir şi-a început activitatea de aproximativ două săptămâni cu intense acţiuni de strângere a patrupedelor fără stăpâni de pe raza localităţii. Aproximativ 30 de câini comunitari au fost ridicaţi de pe domeniul public şi duşi la adăpostul din strada Serelor, de la intrare în oraş. Aici, animalele beneficiază de adăpost, hrană, îngrijiri medicale, fiind în primul rând sterilizate şi vaccinate.

masinaAdministratorul acestui serviciu, Marius Jibotean ne-a declarat că de acum înainte acţiunea S.P.E. Cugir va fi una constantă şi susţinută. “Este nevoie de timp şi multă implicare pentru că numărul câinilor comunitari să poată fi stabilizat şi apoi să fie redus pe cale naturală. Sperăm ca oamenii să înţeleagă că această problemă nu se poate rezolva, decât dacă există susţinerea populaţiei. Mă refer în primul rând la proprietari care trebuie să îşi ţină animalele în propria gospodărie şi la cetăţenii care hrăneasc patrupedele pe domeniul public şi care ar trebui să înţeleagă că această atitudine nu ajută pe nimeni”.

Potrivit administratorului S.P.E. Cugir în cele trei săptămâni de activitate cele mai mari probleme le-au creat anumiţi cetăţeni care au agresat verbal şi au împiedicat echipa de ecarisaj să colecteze câinii fără stăpâni de pe domeniul public: “Am avut parte de o atitudine deloc prietenoasă din partea unor iubitori de animale care dau de mâncare câinilor vagabonzi şi îi obişnuiesc astfel să se adăpostească lângă blocuri. Acestor persoane şi nu doar lor, ci tuturor celor care iubesc câinii, dorim să le spunem că au posibilitatea de a se implica în mod concret în soartă animalelor, prin adopţii. Câinii care ajung în adăpostul nostru sunt sterilizaţi şi vaccinaţi, gata pentru a fi adoptaţi de către doritori. Pentru a uşura procedurile am creat şi un site www.ecarisaj-cugir.ro şi am pus la dispoziţie un număr de telefon (0756 421 453) pe care putem fii contactaţii atât pentru informaţii, solicitări de ecarisaj, cât şi pentru adopţii. Vreau să precizez că suntem o echipă care iubim animalele, iar acţiunea de strângere a câinilor comunitari se face fără acte de cruzime, cu ajutorul dispozitivelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, a declarat Marius Jibotean

Potrivit reprezentantului administrației locale, activitatea Serviciului Public de Ecarisaj Cugir va fi secondată de acţiunile Poliţiei Locale care îi va amenda pe proprietarii de animale care îşi lasă patrupedele libere, precum şi pe cei care îi hrănesc pe domeniul public. Amenzile se dau în baza Regulamentului de gospodărire comunală şi sunt cuprinse între 100 şi 300 lei în cazul persoanelor fizice şi între 300 şi 500 în cazul celor juridice.

Reamintim că Primăria Oraşului Cugir a concesionat serviciul de gestionare a animalelor fără stăpâni încă din luna decembrie a anului trecut, însă firma câştigătoare nu şi-a putut începe activitatea datorită suspendării HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG Nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea