FOTO| Alba Iulia s-a transformat într-un oraș al lalelelor. Peisaje minunate, cu miros îmbietor și culori diversificate
Alba Iulia s-a transformat în această primăvară într-un oraș al lalelelor care aduc puțin din minunăția uneia dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, Amsterdam. Minunatele flori încântă privirile cetățenilor și au umplut, alături de panseluțe, majoritatea rondourilor și a sensurilor giratorii din ”Cealaltă capitală”.
Grație lalelelor, orașul nostru oferă peisaje minunate pe cele mai populate artere: Bulevardul Horea, Calea Moților, Bulevardul Revoluției 1918, Piața Iuliu Maniu sau la intrare în Cetatea Alba Carolina.
Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au precizat că majoritatea au fost plantate toamna, iar primăvara s-au mai făcut completări. Cele trei firme care au câștigat licitațiile pentru amenajarea și întreținerea zonelor verzi au plantat anual bulbi, iar în acest sezon numărul florilor a depășit maximul din ultimii ani. Lalelele sunt flori de primăvară, iar la vară ele vor fi înlocuite cu rulouri de gazon, presărate cu pete de culoare.
Municipiul Alba Iulia a fost împărțit, și în acest an, în trei loturi: Lotul 1 cuprinde spațiile verzi din zona istorică a orașului: Șanțurile Cetății, Zona Obelisc, Piața Cetății, până la Bulevardul ”Transilvaniei”, în zona ”M-urilor”. Pentru această parte s-a alocat suma de 3.100.000 de lei. Firma care a câștigat licitația este SC Sport Turism SRL Constanta. Lotul 2 cuprinde zona cartierului Cetate. Aici, pentru amenajarea spațiilor verzi s-a alocat în jur de 2.000.000 de lei, iar firma care se ocupă de întreținere este Luxor LTD SRL Alba Iulia. Lotul 3 cuprinde spațiile verzi din ”orașul de Jos”, firma care a câștigat licitația este SC Salprest SRL Alba Iulia, iar suma estimată pentru întreținere și amenajare este de 1.800.000 de lei. Este de menționat că pe loturile 2 și 3 contractele au fost încheiate din octombrie 2014 pe termen de 12 luni, iar pe lotul 1 contractul a fost încheiat în martie 2015 până în martie 2016. Aceste sume sunt estimate, nu pot fi depășite, și în niciun an nu s-au cheltuit în totalitate, au afirmat reprezentanții primăriei.
Firmele cu care s-a încheiat și renegociat contractele au obligația să întrețină, planteze flori, arbori și arbuști și să înlocuiască gazonul unde este cazul. Pomii bătrâni vor fi tăiați, iar în locul lor se vor planta alții. Vor fi tăiați doar arborii uscați și bătrâni, în unele zone urmând să fie plantați arbori pentru ozon și oprirea prafului.
[nggallery id=366]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni
Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni Traficul rutier este îngreunat vineri seara pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii. O mașină a rămas blocată pe DN 75, pe Valea Arieșului spre Arieșeni. Citește și: UPDATE FOTO | Intervenție […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan