Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Avocați din toată țara, la Alba Iulia. Starea actuală și perspectivele profesiei de avocat în contextul integrării europene și al regionalizării, tema discuțiilor

Alexandra Mates

Publicat

în

avocati02Avocați din toată țara s-au întâlnit, sâmbătă, 18 aprilie, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe organizate de Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, Baroul Alba și Baroul Hunedoara, în parteneriat cu Editura Hamangiu. Având ca temă ”Starea actuală și perspectivele profesiei de avocat în contextul integrării europene și al regionalizării”, conferința s-a desfășurat cu începere de la ora 8.00, în complexul Mercur din oraș, salonul Style. Evenimentul a fost organizat, totodată, in memoriam Avram Iancu și prefecții săi avocați.

În cadrul conferinței s-a vorbit în general despre apărarea profesiei de avocat, iar printre cei care au luat cuvântul s-au numărat decanul Baroului Alba, av. Ioan Rus, cel care a și deschis evenimentul, decanul Baroului Hunedoara – av. Ioan Sorin Cristian, președintele U.N.B.R. – AV. DR. Gheorghe Florea, directorul I.N.P.P.A, conf. univ. dr. av. Traian Cornel Briciu, av. Dr. Stanca Ghidro, av. Radu Ștef și av. Lazăr Gruneanțu, membri în Comisia Permanentă a U.N.B.R..

Iar pentru că evenimentul a fost dedicat unor personalități istorice marcante ale avocaturii, în cadrul acesteia a fost invitat profesorul dr. Liviu Zgârciu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, care a vorbit despre Avram Iancu și prefecții săi.

Temele abordate de către cei care au susținut alocuțiuni au fost ”Starea actuală a avocaturii în România și perspectivele acesteia în contextul integrării europene și al viitoarei regionalizări”; ”Asistența Judiciară în România în contextul intrării în vigoare a noilor coduri penale. Necesitatea actualizării Protocolului dintre U.N.B.R. și Ministerul Justiției privind plata onorariilor pentru asistența judiciară și curatela specială”; ”Pregătirea profesională continuă a avocaților definitivi și a avocaților stagiari în contextul noii legislații civile și penale din România și al legislației Uniunii Europene” și ”Publicitatea profesională a avocaților în reglementarea Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat și a Statutului profesiei de avocat. Modalități de combatere a infracțiunilor de exercitare fără drept a profesiei de avocat”.

Cu ocazia acestei conferințe, a fost prezentată și broșura intitulată ”Avram Iancu și prefecții săi avocați”, editată de Baroul Alba și Baroul Hunedoara.

Evenimentul, dedicat avocaților din întreaga țară, a ținut până în jurul orei 15.00.

[nggallery id=347]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea