„Sarmale întoarse” – o reţetă inedită inventată de un tânăr bucătar albaiulian. Vezi cum se prepară
După ce a impresionat lumea prin modul inedit de servire a mâncării – în ghivece cu flori, tânărul albaiulian, chef Cosmin Ioan Toma, uimeşte din nou, de această dată cu o reţetă specială – sarmale întoarse.
Sarmalele preparate de Cosmin nu numai că sunt extrem de gustoase, dar sunt şi altfel faţă de cele clasice, adică foaia este de carne, iar umplutura din varză.
Citiţi şi Chef bucătarul albaiulian Cosmin Toma, în presa naţională. A impresionat lumea prin modul inedit de servire a mâncării – în ghivece cu flori
Participant la diverse competiții și expoziții cu specific culinar, Cosmin Toma este un chef căruia îi place să creeze diverse rețete, el fiind preocupat, de asemenea, și de modul în care sunt servite preparatele. El a reinterpretat și clasicul preparat culinar atât de apreciat de români — sarmaua.
Cosmin Toma a explicat modul de preparare a ”sarmalelor întoarse”, cu foaia din carne și umplutura din varză cu aromă de Fumee. Ingredientele necesare pentru acest preparat sunt cotlet de porc, kaizer, orez, varză crudă, ceapă albă, morcovi, ardei roșu, rădăcină de țelină, pastă de bulion, usturoi, ulei, foi de dafin, cimbru, sare, zahăr, piper, ienibahar și vin.
”Cotletul de porc se porționează ca pentru șnițele, se bate și se asezonează cu sare și piper. Separat, pregătim umplutura. Se taie ceapa, se călește în ulei, iar după ce a prins o culoare aurie adăugăm varza tocată mărunt și kaizerul tăiat bucățele. Le lăsăm să se prăjească și adăugăm puțină apă cu vin, sare, piper, esență de fum și lăsăm să fiarbă până scade. Separat fierbem orezul cu apă și sare. După ce varza s-a călit, o adăugăm peste orez.
Luăm carnea bătută, sărată și piperată și o umplem cu varza călită amestecată cu orez, cu kaizerul și ceapa înăbușită. Adică, această umplutură de varză o punem în carne și rulăm ca pentru sarmale. După aceea le punem într-o tavă una lângă alta, cu închizătura la sarma în partea de jos, ca să nu se desfacă. Le stropim cu un sos preparat din ceapă, morcovi, ardei roșu, țelină rădăcină, usturoi. Acestea sunt date în prealabil prin răzătoare, se călesc două-trei minute în puțin ulei, după care adăugăm pasta de bulion și puțină apă. Lăsăm la fiert o jumătate de oră, iar în ultimele zece minute se adaugă cimbru, foi de dafin, ienibahar, sare, piper și zahăr. Se acoperă cu o folie de aluminiu și le punem la cuptor la foc mediu pentru o oră. După o oră luăm folia de aluminiu și le mai lăsăm încă douăzeci de minute la foc mai mărișor”, a explicat Cosmin Toma.
El folosește ca ornamente flori comestibile.
”Sarmalele întoarse” se pot servi cu mămăliguță și smântână.
Sursa: Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Monden-Clubbing
Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 17 – 23 IANUARIE 2025. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall
Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 17 – 23 IANUARIE 2025. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Wolf Man / Omul-lup Avanpremiera Regia: Leigh Whannell Cu: Christopher Abbott, Julia Garner, Sam Jaeger, Matilda Firth Gen Film: Horror Durată: 108 min Rating: N 15 Christopher Abbott este Blake, un soț […]