Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PF Daniel: Înscrierea pentru ora de Religie este un act de credință, de mărturisire publică a credinței, a iubirii noastre față de Hristos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cuvântul de învățătură rostit la Catedrala Patriarhală în cadrul Sfintei Liturghii din Duminica Ortodoxiei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat că ”înscrierea pentru ora de Religie este un act de credință, de mărturisire publică a credinței, a iubirii noastre față de Hristos”.

”Un mod deosebit de mărturisire a credinței astăzi, într-o lume din ce în ce mai secularizată este și frecventarea orei de Religie la școală și deci, înscrierea pentru a frecventa ora de Religie la școală acum după ce Curtea Constituțională a României, prin decizia sa din noiembrie 2014, a spus că pentru a frecventa ora de Religie cei care doresc să urmeze ora de Religie trebuie să se înscrie(…)Ca atare, înscrierea pentru ora de Religie este un act de credință, de mărturisire publică a credinței, a iubirii noastre față de Hristos și a dorinței noastre de a crește spiritual. Biserica a botezat copiii pe care parinții i-au născut și i-au adus să fie botezați. Dacă Biserica a botezat copiii înseamnă că are și datoria de a-i crește în credință”, a spus PF Daniel, potrivit site-ului Basilica al Patriarhiei Române citat de AGERPRES.

”Putem spune că toți copiii și tinerii care participă la ora de Religie învață că universul, cerul și pământul nu sunt produsul întâmplării, ci sunt darul înțelepciunii și iubirii lui Dumnezeu pentru om. Întreg universul este un limbaj al lui Dumnezeu de comunicare cu omul. Când omul descoperă legi în natură, el doar le descoperă, dar nu le-a făcut el, ci Creatorul (…)Copiii care învață Religia la școală învață că iubirea lui Dumnezeu față de om se arată și prin darurile pe care El le-a creat în natură (…)De aceea, rugăciunea de recunoștință, de mulțumire, este cea mai importantă activitate a omului”, a subliniat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea