Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ciugud, prima comună din România cu pistă pentru bicicliști. Proiect de peste 500.000 de lei finalizat în februarie 2015

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă a PSD că, în februarie 2015, pistas-au terminat lucrările la pista de bicicliști din localitate. Pista are 2 kilometri și ar putea fi legată în viitor de municipiul Alba Iulia, printr-un proiect finanțat cu bani europeni.

”Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti, lucru cu nu se poate lăuda deocamdată multe orașe sau municipii. Valoarea contractului a fost de 528.825,92 lei-TVA inclus, fiind susţinut cu fonduri din bugetul local. Executantul investiţiei este ELIS PAVAJE. Lucrările au început 10 septembrie 2014 şi au fost finalizate în această lună. Pista de biciclete este trasată clar, cromatic şi fizic, aşa cum este normal, delimitată de spaţiul carosabil” se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul se numește ”Modernizare trotuare, realizare pistă de bicicliști și scurgerea apelor pluviale în comuna Ciugud”.

Damian a afirmat, în trecut, că a vorbit cu reprezentanți ai administrației din Alba Iulia pentru a înființa o pistă de bicicliști, care să lege cele două localități.

”Am discutat cu administrația să legam municipiul Alba Iulia de comuna Ciugud, printr-o pistă de bicicliști care să vină de pe dealul Mamut, să coboare pe malul Ampoiului, să ajungă pe râul Mureș, până la Drâmbar și de acolo, tot pe malul Mureșului până la Oarda, de unde să urce prin Pâclișa, să lege pista de pe Mamut. Este un proiect la care ne gândim să fie finanțat prin Programul Operațional Regional”, a spus Gheorghe Damian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea