Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Românii cred că lucrurile merg într-o direcție bună, deși principala grijă în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei cercetări IRES privind bilanțul politic al anului 2014, cea mai mare grijă a oamenilor a fost lipsa locurilor de muncă, dar mai mult de jumătate cred că în țară lucrurile merg într-o direcție bună, iar 2015 va fi un an mai bun.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (52%) consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie bună, în timp ce 38% consideră că direcţia este greşită, 8% nu ştiu, iar 2% nu au răspuns întrebării.

Conform raportului, 44% dintre subiecţi cred că peste un an vor trăi mai bine, în timp ce 33% cred că vor trăi la fel, iar 17% cred că vor trăi mai prost.

Cea mai mare grijă a românilor în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă, un sfert dintre cei intervievaţi declarându-se preocupaţi de acest subiect. Criza politică şi frica de boală au reprezentat fiecare preocuparea a 15% dintre români, urmate de creşterea preţurilor (13%), nesiguranţa locului de muncă (10%), reducerea veniturilor (7%), lipsa de perspectivă (6%), singurătatea (3%), lipsa banilor (2%), starea precară a sănătăţii 1%.

Cerecetarea a fost realizată în perioada 18-19 decembrie, pe un eşantion multistratificat, probabilist, de 1.147 de subiecţi cu vârsta peste 18 ani. Eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea