Președintele și vicepreședintele CJ Hunedoara vor fi cercetați sub control judiciar
Tribunalul Alba a decis joi seara ca președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică, reţinuţi pentru fapte de corupţie, vor fi cercetaţi sub control judiciar, până în 15 februarie.
Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.
Şedinţa de judecată a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă a celor cinci a durat opt ore şi jumătate, după care judecătorul de drepturi şi libertăţi a deliberat încă o oră.
La ieşirea din sala de judecată, Mircea Moloţ a declarat că se aştepta la această decizie, deoarece este nevinovat, acuzaţiile care i se aduc fiind nefondate.
”Acuzaţiile care mi s-au adus sunt nefondate. Sunt nevinovat şi clar mă aşteptam la această decizie. (…) La câte capete de acuzare au fost am avut impresia că sunt cel mai mare mafiot nu din România, ci din lume. În mod sigur va fi un proces de durată, mă voi conforma şi voi respecta întru totul deciziile care vor fi dispuse”, a spus Moloţ.
Întrebat dacă punerea sub control judiciar îi afectează funcţia, preşedintele CJ Hunedoara a răspuns că nu îl afectează în niciun fel, doar că nu are voie să discute cu niciun angajat al instituţiei despre acest proces.
El a mai spus că în perioada imediat următoare vrea să îşi ia concendiu, însă nu pentru mult timp, deoarece trebuie aprobat bugetul CJ pentru anul viitor.
Moloţ a precizat că tot ce a făcut şi tot ce va face în activitatea de preşedinte al CJ Hunedoara face în mod legal şi nu are de ce să-i fie frică.
Şeful CJ Hunedoara a fost aşteptat la ieşirea din sala de judecată de soţie, de fiică şi de mai mulţi apropiaţi care l-au îmbrăţişat după aflarea veştii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică au fost duşi, joi, în jurul orei 12.00, la Tribunalul Alba, pentru judecarea propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestora.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus, miercuri seară, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Ioan Moloţ, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, Emanoil Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, şi Vasile Axinte, administrator al SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL.
Conform sursei citate, Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată (2 acte materiale), luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale), luare de mită, luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale), folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani, în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
Sursa Mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor