Rămâi conectat

Actualitate

Titus Corlățean intenționează să demisioneze din funcția de Ministru al Afacerilor Externe

Ziarul Unirea

Publicat

în

ministrul Titus Corlateanu la PSD Alba Iulia (2)După scandalul apărut în diaspora din cauza modului în care au fost organizate secţiile de votare, ministrul de Externe, Titus Corlățean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, că se va retrage astăzi funcția de ministru.

Deşi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, atât Victor Ponta cât şi Liviu Dragnea au spus că nu au ce reproşa Ministerului de Externe pentru modul în care s-a organizat votul din diaspora, după mitingurile din ţară şi străinătate s-a decis ca Titus Corlăţean să se retragă din funcţia de ministrul de Externe.

Apelurile la demisia lui Corlăţean au venit din toate mediile – atât din partea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a liderilor opoziţiei şi a românilor din ţară şi din străinătate care au protestat faţă de proasta organizare a primului tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale.

Am informat în acest weekend de faptul că MAE a pus la dispoziţia BEC pentru secţiile din străinătate o echipă de aproximativ 800 de diplomaţi. Am informat în elgătură cu toate măsurile necesare pentru fluidizarea procesului de vot în cel de-am doilea tur de scrutin. Am anunţat creşterea numărului ştampile, de cabine de vot şi aceste mpsuri vor accelera procesul de votare la turul II. Instituţia MAE a făcut şi va face tot ce este necesar şi legal pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate”, a spus Corlățean.

Am fost informaţi de un al doilea comunicat BEC, la 12 noaptea, am primit la sediul MAE un fax şi o adresă în care BEC inexistenţa unui impediment legal de a organiza noi secţii de votare. Aşa cum MAE a informat public, instituţia a demarat un proces intern de evaluarea consolidiată privind atribuţiile sale. MAE îşi menţine integral poziţia potrivit căreia nu există bază legală pentru crearea de noi secţii de votare în străinătate”, a completat ministrul, câteva minute mai târziu.

Sursa: Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea