Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Informaţii utile despre credite

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am aşezat în acest material cele mai frecvente întrebări primite de la dumneavoastra sub formă de întrebări şi răspunsuri:

1.    Dacă nu ne incadrăm la suma pe care o dorim, putem să aducem un părinte coplătitor? R: Majoritatea băncilor accepta coplătitor orice persoană atâta timp cât la terminarea creditului acesta nu depăşeşte vârsta de 70 de ani. Există însă bănci, foarte puţine ce-i drept care nu ţin cont de vârsta coplătitorului astfel că solicitantul se poate întinde cu creditul pe o durată mai mare de timp pentru ca rata să fie mai uşor de susţinut.
2.    Coplătitorul trebuie sa facă parte din familia solicitantului de credit? R: Nu, coplătitorul nu este obligatoriu să facă parte din familie. Sunt bănci care accepta coplătitor persoane care nu locuiesc şi nu se înrudesc cu solicitantul de credit. Acesta poate fi considerat un prieten sau o cunoştinţă şi se va ţine cont de ratele pe care acesta le are împreună cu familia sa.
3.    Din cauza diminuării veniturilor, am intrat în imposibilitate de plată. Pot să-mi refinanţez creditele astfel încât să-mi diminuez ratele? R:În general băncile sunt foarte restrictive în ceea ce priveşte clienţii rău platnici. Dacă aveţi restanţe înregistrate în prezent sunt foarte mici şansele să vi se mai acorde vreun împrumut în următoarele luni. Totuşi, dacă aveţi un istoric negativ (până la 90 de zile întârziere), dar aţi achitat în prezent toate restanţele, în funcţie de politica fiecărei bănci puteţi obţine în continuare un împrumut.
4.    Sunt angajată de o lună de zile la noul angajator, ce credit pot să iau? R: Pentru a lua un împrumut trebuie să aveţi cel puţin 3 luni de zile vechime la ultimul loc de muncă. Dacă aveţi întrerupere înainte de aceste 3 luni de zile, este important să aveţi cel puţin 1 an vechime totală în muncă. În alte cazuri, băncile cer ca vechimea în muncă din ultimul an să nu fie întreruptă cu mai mult de 30 de zile, condiţia de 3 luni de zile la acelaşi loc de muncă rămânând obligatorie.
5.    Cum pot să aflu care este banca cea mai avantajoasă pentru mine? R: GBC Broker de credite colaborează cu 15 bănci de pe piaţă şi are acces la toate taxele, comisioanele şi condiţiile date de fiecare bancă în parte. Pe baza unei fişe completată de client la sediu, acesta poate afla în maxim 24 ore cele mai bune soluţii pentru el. În momentul în care se decide asupra unei oferte, brokerul ajută clientul să strângă documentaţia necesară şi tot noi iniţiem dosarul mai departe pentru analiză. Pe tot parcusul analizei, clientul are parte de sprijinul nostru şi va fi informat la fiecare pas până la decizia finală.
Un client informat este întotdeauna mai isteţ!
Andreea Gherman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea